Spring naar content

Centrum Verslaving & LVB

Gespecialiseerde verslavingszorg voor mensen met een lichte verstandelijke beperking

Verwijzers en professionals

Aanmelden huisartsen

Bij een verwijzing naar Tactus is het belangrijk dat je als huisarts de LVB of het vermoeden hiervan vermeldt in jouw verwijsbrief. De cliënt krijgt dan een aangepast intaketraject aangeboden. 

Aanmelden instellingen

Werk je voor een LVB-instelling of voor een andere zorginstelling en heb je een LVB-cliënt met een verslavingsprobleem? Je kunt voor een klinische behandeling verwijzen naar Tactus.

Trainingen

Kennis willen we delen. Daarom is er een ruim scholingsaanbod. Zo kunnen we professionals de nieuwste inzichten en best practises met betrekking tot LVB-cliënt geven. 

Zorg

Onze LVB-zorg is breed. In alle fases houden we rekening houden met de kenmerken van de cliënt met een verstandelijke beperking.

 • Consultatie

  Als medewerker van een LVB-instelling merk je misschien dat een cliënt alcohol, cannabis of een andere drug gebruikt. Weet je niet direct hoe je het beste kan handelen? Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via: info@centrumverslavingenlvb.nl. Professionals in heel Nederland kunnen bij ons:

  • via de mail advies krijgen over verslaving & LVB
  • een telefonisch consult of second opinion aanvragen
  • een consult op diverse locaties bijwonen waar vragen over middelen en verslaving gesteld kunnen worden
 • Hulp voor naasten

  Omgaan met iemand met een verslaving is niet eenvoudig. Als naasten heb je soms het gevoel in een doolhof te zijn beland. Hoe vind je voor jezelf hulp en steun?

 • Kennisplein

  Als kenniscentrum hebben we als doel op ons kennis te delen op het gebied van verslaving & LVB. Wij doen ook zelf wetenschappelijk onderzoek.

Over ons centrum

 • Wat we doen

  Wij staan voor specialistische zorg voor mensen met een verslaving & LVB. Onze kennis en vaardigheden delen we graag.

 • Wie we zijn

  Ons LVB-team staat voor je klaar. Vanuit ieders beroep zijn wij gespecialiseerd in verslaving & LVB.

 • TopGGZ-keurmerk

  Ons centrum heeft een TopGGZ-keurmerk. Dit keurmerk laat zien waar patiënten voor deze hoogspecialistische diagnostiek en behandeling terecht kunnen.

 • Contact met het Centrum Verslaving & LVB

  Wil je in contact komen met ons LVB-team? Wij zijn bereikbaar via ons hoofdkantoor of eigen e-mailadres.

  088 382 28 87

  Hoofdkantoor Tactus
  Keulenstraat 3
  7418 ET Deventer

Nieuws

Afgelopen week was een delegatie van de Belgische VG-instelling De Lovie bij Tactus op bezoek. Zij zijn geïnteresseerd in onze werkwijze rondom verslaving & LVB.
Na jaren van voorbereidingen en maanden van hard werken op de locatie was het op vrijdag 21 april 2023 dan zover: de officiële opening van de ‘nieuwe’ kliniek Oldenkotte in Rekken.
Afgelopen donderdag vond het tiende landelijke congres LVB & Verslaving plaats. Twee collega’s mochten hun kennis over deze doelgroep overbrengen aan professionals vanuit het hele land.