Spring naar content

Nieuws

Magazine: Tactus in Beeld

  • Ontvang vier keer per jaar ons online magazine.
  • Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij Tactus.
  • Lees verhalen, interviews en tips.
  • Mis niets van het onderzoek van Tactus.
Voor naasten van iemand met een verslaving is het niet altijd even makkelijk. Hoe ga je met de verslaving van je naaste om? Waar kun je je verhaal kwijt en waar kun je hulp vinden?

Lees meer

De Tactus herstelfilm, een kwetsbaar en radicaal eerlijk videodocument over veerkracht.

Lees meer

Trauma komt vaak voor en kan een grote rol spelen bij verslaving. Collega Tim Kok is GZ-pyscholoog en deed bij Tactus jarenlang onderzoek naar de relatie tussen trauma en verslaving.

Lees meer

Binnen Tactus wordt er momenteel gewerkt aan een nieuw project rondom ‘Seeking Safety’, een behandelmethode die wordt gebruikt bij cliënten met verslaving en traumagerelateerde klachten.

Lees meer

Collega Marike houdt zich tijdens haar werk voornamelijk met LVB (licht verstandelijke beperkingen) en verslaving bezig. Ze vertelt ons meer over LVB-zorg en haar passie voor deze doelgroep.

Lees meer

Tactus Verslavingszorg en Helder Theater hebben organiseerden maandagavond 2 november een online informatiebijeenkomst verzorgd voor ouders met kinderen in groep 7 en 8

Lees meer

Een deel van de cliënten met een LVB (licht verstandelijke beperking) wordt zowel binnen als buiten de verslavingszorg nog niet altijd herkend als LVB’er.

Lees meer

Door de nieuwe coronamaatregelen van de overheid geldt nu ook bij Tactus een niet-medische mondkapjesplicht.

Lees meer

De zorgprofessional rookt niet in werktijd. Helder en duidelijk is de boodschap eind juli van Ruud Rutten in het artikel op Contactus. Dat betekent dat er op alle locaties van Tactus niet meer gerookt wordt door het personeel.

Lees meer

Het was een bijzondere week, waar niet alleen tijd was voor leuke activiteiten, maar ook om met leeftijdsgenoten te delen hoe het is om kind te zijn van een ouder die een verslavingsprobleem heeft (gehad).

Lees meer