Spring naar content

Onze specialismen

Tactus heeft jarenlang ervaring binnen de verslavingszorg. We bieden hulp voor elke vorm van verslaving en bieden een grote variatie aan behandelvormen in de praktijk én online. Er zijn vier gebieden waar we nu extra focus op leggen.

Forensische verslavingszorg

Tactus is gespecialiseerd in zorgverlenen aan cliënten die veelvuldig met justitie in aanraking zijn gekomen, langdurig verslaafd zijn en niet in staat zijn om dit patroon te doorbreken.

De Piet Roordakliniek is een forensische verslavingskliniek en biedt behandeling aan deze groep cliënten door middel van een geïntegreerde benadering, waarbij gelijktijdig aandacht is voor de verschillende probleemgebieden.

Jeugdverslavingszorg

Jeugd en jongvolwassenen zijn veerkrachtig; ze hebben vaak de wilskracht en het vermogen om problemen zelf aan te pakken. Mits ze de juiste begeleiding krijgen.

Een goed sociaal netwerk en de ontwikkeling van sterke sociale vaardigheden zijn de basis voor een gezonde ontwikkeling. De jongere is hierbij zelf aan zet; Tactus helpt, Tactus ondersteunt.

Lichte verstandelijke beperking

Mensen met een lichte verstandelijke beperking (lvb) krijgen bij Tactus veel aandacht. Dat doen we niet voor niets. Mensen met een verstandelijke beperking zijn vatbaarder voor middelenafhankelijkheid en de consequenties van een verslaving zijn ook nog eens heviger.

Om de zorg voor deze doelgroep te verbeteren hebben we in de loop der jaren een gepast zorgaanbod ontwikkeld. Met andere organisaties werken onze experts samen in ons Centrum Verslaving & LVB. 

Mensen met een trauma

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen met een verslaving in het verleden een ingrijpende of traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt. Zij kunnen dus naast hun verslaving, mogelijk last hebben van klachten die gerelateerd zijn aan PTSS.

Tactus heeft zich gespecialiseerd in hulp voor mensen met een trauma. De aangeboden behandeling is gericht op zowel de verslaving als PTSS. Een gelijktijdige behandeling blijkt effectiever dan het achtereenvolgens behandelen van beide stoornissen.