Spring naar content

Ons hulpaanbod

Je hebt de stap gezet om een nieuw leven te beginnen. Samen met ons, en als je dat wenst, met je naaste, ga je werken aan je herstel. Je zorgprogramma wordt afgestemd op je persoonlijke situatie en mogelijkheden. Hier vind je een overzicht van ons hulpaanbod om je een idee te geven wat we bieden. Dit overzicht is alfabetisch.

Filters:
Heb je vragen over jouw middelengebruik of die van een ander? Stel je vraag aan ons en wij denken met je mee.
Ambulante hulp betekent dat je tijdens je verslavingsbehandeling thuis kan blijven wonen. Er is aandacht voor je persoonlijke wensen en doelen. Jij bepaalt, wij ondersteunen.
Het doel van een crisisopname is om je tot rust te laten komen. Met een verpleegkundige bekijk je in een gesprek wat tot de crisis heeft geleid en wat nodig is om een volgende crisis te voorkomen.
Wanneer je een middelenverslaving hebt, ben je daar geestelijk en/of lichamelijk afhankelijk van. Het lichamelijk ontwennen van een verslaving heet detoxificatie of ontgifting.
Verboden of niet, mensen gebruiken drugs. Het gebruik van drugs brengt altijd gezondheidsrisico’s met zich mee. Maar als je drugs neemt, wil Tactus bijdrage dat dit zo veilig mogelijk gebeurt.
Tactus biedt behandeling aan cliënten die veelvuldig met justitie in aanraking zijn gekomen, langdurig verslaafd zijn en niet in staat zijn om dit patroon te doorbreken.
Mensen die in aanraking zijn gekomen met justitie en die een verslaving hebben, kunnen doorverwezen worden naar JusTact, de forensische verslavingspolikliniek van Tactus.
In behandeling gaan kan heel wat met je doen. Allerlei gedachten en emoties kunnen naar boven komen. Voor alles wat je bezighoudt – aan gevoelens en gedachten, hoop en wanhoop, geloof en ongeloof – kan je terecht bij onze geestelijk verzorgers.
Herstel heeft meerdere betekenissen: beter worden of weer baas over je eigen leven worden. Herstellen doe je zelf, maar niet alleen.
De online behandelingen zijn ontwikkeld voor mensen die meer wil weten over hun verslaving en er wat aan willen doen. Ook is de behandeling geschikt voor mensen die terugval willen voorkomen.

Download

  • Hulpaanbod
Cliëntenbrochure
In deze brochure wordt uitgelegd wie we zijn, wat we bieden, voor wie we werken, hoe men zich kan aanmelden en waar men terecht kan voor advies, hulp, aanmelding en informatie.