Spring naar content

Hulpaanbod

Drugstestservice

Verboden of niet, mensen gebruiken drugs. Het gebruik van drugs brengt altijd gezondheidsrisico’s met zich mee. Je kunt via ons je pil, poeder of andere drug laten testen.

Het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) heeft twee taken: monitoring en surveillance. DIMS voert deze taken uit door drugs afkomstig van gebruikers te analyseren op samenstelling. Na analyse in een laboratorium krijg je als gebruiker informatie over de samenstelling en de mogelijke risico’s. In ruil daarvoor wordt je informatie gevraagd over je gebruik van de drug. 

DIMS is een netwerk van instellingen voor verslavingszorg, verspreid over heel Nederland. Tactus is onderdeel van dit netwerk.

Locaties

Sommige Tactus locaties hebben een inleverpunten voor drugstests. De pil, poeder of andere drug die je hier inlevert wordt altijd doorgestuurd naar het laboratorium. Een week na inlevering, kan je bellen voor de uitslag. 

Let op!

Van 20 dec. t/m 31 dec. zijn de inleverpunten voor drugstest gesloten in verband met de feestdagen!

Op deze locatie biedt Tactus cliënten medische zorg, behandeling en begeleiding. Ook werken hier medewerkers van de Verslavingsreclassering, Intact en Jeugd & Preventie.
Op de locatie Brink werken onder andere medewerkers van preventie en woonbegeleiding en kunnen cliënten terecht voor hun verslavingsbehandeling en herstel.
Hier kun je terecht voor de reclassering, preventie en ambulante behandelingen.
In de locatie Randstad bevinden zich onderdelen van zowel Tactus Verslavingszorg als Amethist Verslavingzorg en Intact Herstel en Zelfhulp.

Hoe werkt de drugstest?

Uitgebreide informatie over hoe de drugstest precies werkt vind je op drugs-test.nl.