Spring naar content

Hulpaanbod

(Preventief) adviesgesprek

Heb je vragen over jouw middelengebruik of die van een ander? Stel je vraag aan ons en wij denken met je mee over problemen of moeilijke situaties rondom het gebruik van middelen zoals alcohol, drugs en medicijnen en zaken zoals (online) gokken, gamen en beeldschermgebruik. 

Je kunt gratis en vrijblijvend met Tactus bellen. Liever een persoon op locatie spreken? Dat is ook mogelijk.

We geven je informatie over verslavingen en advies over je situatie en mogelijke oplossingen voor problemen. Het doel is dat je na afloop beter inzicht hebt in je eigen situatie en ziet waar je persoonlijke mogelijkheden liggen. Dit versterkt je hopelijk in het maken van keuzes hoe nu verder. 

Het betreft meestal een eenmalig gesprek, bestaande uit 3 fases:

  1. Het huidige beeld: probleem en klacht bespreken
  2. Het gewenste beeld: kennis en informatie over verslavingen en mogelijke oplossingen of hulpbronnen
  3. De weg vooruit: advies en afronding
088 382 28 87

De Tactus Advieslijn is er ook voor professionals met een consultatievraag.

Gesprekkentraject voor jongeren

Moti-4 is een gesprekkentraject voor jongeren van 14 t/m 24 jaar die in de problemen dreigen te raken door middelengebruik, gokken of gamen. De stap naar de reguliere hulpverlening is voor deze jongeren vaak groot. Ze zijn niet gemotiveerd of hebben geen hulpvraag. Voor deze jongeren is er het laagdrempelige traject Moti-4. Lees meer op www.moti4.nl.

Gerelateerd

We geven op een laagdrempelige manier voorlichting over de effecten en risico’s van roken, alcohol, drugs, gokken en gamen.
Wil je in contact komen met lotgenoten? Intact organiseert zelfhulpgroepen voor mensen met een verslaving en hun naasten.