Spring naar content

Hulpaanbod 

Crisisopname

Een aanmelding voor een crisisopname kan via je regiebehandelaar, casemanager of trajectbegeleider. Het doel is om te stoppen met middelengebruik, je tot rust te laten komen en voor jezelf te bekijken wat er tot de crisisopname heeft geleidt. Je gaat samen met de verpleegkundigen kijken wat nodig is om een volgende crisissituatie te voorkomen. Een crisisopname duurt tien tot veertien dagen, afhankelijk van welk middel je gebruikt.

Tactus heeft twee locaties waar je terecht kunt voor een crisisopname:

Hier is een opnameafdeling voor crisis/detoxbehandeling: zowel diagnostiekopnames als kortdurende opnames.
Hier bevinden zich onderdelen van Tactus Verslavingszorg zoals JusTact, Intact Herstel en Zelfhulp, Centrum Verslaving & LVB en de jeugdkliniek.

Wat gebeurt er na een crisisopname?

Crisisopname is geen volledige behandeling. Samen wordt gekeken of en welke behandeling voor jou geschikt is.

Als je hulp zoekt bij Tactus, wat kan je dan verwachten? Wij bieden je behandeling op maat. Maar in grote lijnen, zijn dit de stappen die je kunt doorlopen.

Lees meer

Gerelateerd

Ambulante hulp betekent dat je tijdens je verslavingsbehandeling thuis kan blijven wonen. Er is aandacht voor je persoonlijke wensen en doelen. Jij bepaalt, wij ondersteunen.
Wanneer je een middelenverslaving hebt, ben je daar geestelijk en/of lichamelijk afhankelijk van. Het lichamelijk ontwennen van een verslaving heet detoxificatie of ontgifting.
Als een ambulante behandeling niet voldoende is, kun je worden opgenomen in een kliniek. Tactus kent een breed aanbod aan klinieken.