Spring naar content

Hulpaanbod

Ambulante behandeling

Je hebt de keuze gemaakt om aan de slag te gaan met je verslavingsproblematiek. En het liefst doe je dit vanuit je thuissituatie, dat snappen wij. In je eigen vertrouwde omgeving werken aan je herstel. Binnen onze ambulante behandeling is er aandacht voor je persoonlijke wensen en doelen. Jij bepaalt, wij ondersteunen.

Wij kunnen je een verslavingsbehandeling op maat aanbieden. Na je intake wordt een behandelplan opgesteld. We starten met een basis of een intensief ambulant behandeltraject. Er zijn veel verschillende variaties afgestemd op jouw situatie.

Kenmerken ambulante zorg

  • Doel is om verslaving duurzaam onder controle te krijgen.
  • We kijken naar het gehele plaatje, welke problemen spelen mee in je verslavingsproblematiek. Daarom krijg je ook zorg van een multidisciplinair behandelteam.
  • Begeleiding vindt plaats deels, daar waar kan, op de ambulante behandellocatie en een deels online.
  • Indien nodig komen we thuis.         
  • De behandeling vindt plaats zowel in een groep als individueel.         
  • Er zijn regelmatig contactmomenten.
  • We bieden ook medische zorg (detox, medicatie), herstelgerichte zorg en nazorg aan.
  • Tijdens de behandeling is er, indien gewenst, ook aandacht voor naasten.

Onze ambulante zorg vindt plaats in één van onze poliklinieken.

Bij Tactus zijn we ook gespecialiseerd in de behandeling voor mensen met een lichte verstandelijke beperking.

Informatie

Wil je meer informatie over ambulante zorg van Tactus, neem dan contact met ons op.

088 382 28 87

Opname in een verslavingskliniek

Helaas is ambulante zorg niet voor iedereen de meest geschikte behandelmethode. Het kan zijn dat blijkt dat ambulante zorg alleen niet voldoende is om je verslaving duurzaam onder controle te krijgen. Wij bieden daarom ook deel- en voltijd klinische behandelingen aan.

Gerelateerd

Wanneer je een middelenverslaving hebt, ben je daar geestelijk en/of lichamelijk afhankelijk van. Het lichamelijk ontwennen van een verslaving heet detoxificatie of ontgifting.
Herstel heeft meerdere betekenissen: beter worden of weer baas over je eigen leven worden. Herstellen doe je zelf, maar niet alleen.
Als een ambulante behandeling niet voldoende is, kun je worden opgenomen in een kliniek. Tactus kent een breed aanbod aan klinieken.