Spring naar content

Zutphen, Locatie Piet Heinstraat

Piet Heinstraat 27
7204 JN Zutphen

Ambulante woonbegeleiding
FACT team
Intact
Jeugdkliniek
JusTact
Klinische behandeling (vrouwen; gemengd; IMC)
Opname afdeling (crisis/detox)
Polikliniek*

* Dubbeldiagnose - Jeugd - Verslaving & LVB - Medische zorg - Preventie - Verslavingsbehandeling
Algemene informatie

Onze locatie aan de Piet Heinstraat heeft een breed aanbod voor onze cliënten.

Aanbod

Cliënten kunnen er terecht voor een crisisopname en/of wanneer ze onder begeleiding willen werken aan een detoxbehandeling. Ook is JusTact aanwezig, onze forensische verslavingspolikliniek voor cliënten waarbij sprake is van forensische problematiek in combinatie met verslavingsproblematiek.

Cliënten kunnen hier terecht voor klinische behandeling, medische zorg en verslavingsbehandeling. Daarnaast biedt Tactus een opnameafdeling en is er de mogelijkheid tot woonbegeleiding.

Intact Herstel en Zelfhulp

Intact organiseert zelfhulpgroepen en heeft een aanbod van herstelcursussen voor mensen die met hun herstel aan de slag willen en echte veranderingen willen in hun leven.

Jeugdkliniek

Er is een eigen vleugel in de kliniek aan de Piet Heinstraat in Zutphen en is bedoeld voor jongeren van 13 tot en met 23 jaar: de jeugdkliniek. De behandeling van de verslaving staat voorop, maar dat doen we niet alleen. Vaak zijn er ook problemen op andere gebieden, zoals dat het niet lekker loopt op school; ook hier gaan we mee aan de slag. Ook leren jongeren er koken, schoonmaken en goed omgaan met geld. Uiteraard blijft er ook tijd over voor sport en andere ontspanning.

De jongeren gaan vanuit de kliniek gewoon naar school, zodat deze afgemaakt kan worden. Ook als de behandeling klaar is, helpen we de jongere nog. Na vertrek bieden we begeleiding en ondersteuning.

In deze Tactus Talk vertelt Serena wat ze aan haar opname in de Jeugdkliniek heeft (gehad):

JusTact

Mensen die in aanraking zijn gekomen met justitie en die een verslaving hebben, kunnen doorverwezen worden naar JusTact, de forensische verslavingspolikliniek van Tactus. JusTact werkt, onder andere, vanuit deze locatie.

Crisis- en detox-opname

Mensen kunnen in deze kliniek opgenomen worden. Tijdens een crisisopname worden ze tijdelijk opgenomen om tot rust te komen. Tijdens een geplande detox-opname bouwen ze onder (medische) begeleiding het gebruik van verslavende middelen af.

Zelfstandig wonen

Tactus biedt in Lochem en Zutphen ook ambulante woonbegeleiding. Cliënten die verslavingsproblemen hebben en zich willen voorbereiden op het weer goed zelfstandig kunnen wonen of willen stabiliseren in hun eigen woonomgeving, kunnen hiervoor in aanmerking komen.

Bereikbaarheid

Op het terrein van de locatie en aan de Piet Heinstraat is er een aantal parkeerplekken aanwezig.

Aan de Draaiomsdreef ligt de dichtstbijzijnde bushalte (Warnsveld, Welgelegen) waar buslijnen 82, 83 682 en 880 stoppen.

Virtuele tours

Wil je hier een kijken binnen nemen? Dat kan!

*Het kan heel eventjes duren voordat de tour start. Dit is afhankelijk van je internetsnelheid. Zodra de tour geladen is, zal de startpagina vervangen worden door de interactieve tour.

Bekijk een virtuele tour van de reguliere kliniek:

Bekijk een virtuele tour van de jeugdkliniek:

* Wachttijden zijn van toepassing op de ambulante zorg vanuit deze locatie.

Wachttijden

Overzicht met wachttijden van deze locatie

Middelgerelateerde & verslavingsstoornissen

  • Gem. Aanmeldwachttijd
    6 wk
  • Gem. Behandelwachttijd
    3 wk