Spring naar content

Enschede, Locatie Raiffeisenstraat 40

Raiffeisenstraat 40
7514 AM Enschede

Opname afdeling (crisis/detox)
Diagnostiek afdeling

Algemene informatie

Raiffeisenstraat 40 is een kliniek met twee verschillende afdelingen: een crisis/detoxafdeling en een opnameafdeling.

Aanbod

Op de crisis/detoxafdeling kunnen cliënten terecht voor een crisisopname of een detoxopname. De duur hiervan varieert van tien tot veertien dagen, afhankelijk van welk middel de client gebruikt. Verlenging van een opname gebeurt op medische indicatie.  Op deze afdeling kunnen cliënten onder toezicht van verpleegkundig personeel op een veilige wijze stoppen en ontgiften van verslavende middelen. De behandeling zal zich onder regie van een verpleegkundig specialist of arts richten op het behandelen van deze ontwenningsverschijnselen, het voorkomen van complicaties tijdens de ontwenning en het verbeteren en stabiliseren van de lichamelijke en psychische toestand van de client.

Op de opnameafdeling kunnen cliënten terecht voor een diagnostiekopname of een kortdurende herstelgerichte opname. Op de opnameafdeling is er een dagprogramma dat gericht is op herstel van dag- en nachtritme, een start maken met gezonde leefstijl, door gezonde voeding en beweging, en inzicht krijgen in je eigen problematiek.

Een diagnostiekopname duurt 8 weken. Tijdens deze 8 weken bieden we zorg aan cliënten waarbij, naast het stoppen met middelen, ook gevraagd wordt onderzoek te doen naar de klachten, ontstane (gedrags-)problemen en eventuele psychische klachten. De opname wordt afgerond als er een diagnose is gesteld en een behandeladvies is gegeven vanuit de afdeling aan de cliënt. Een kortdurende herstelgerichte opname duurt 4 tot 8 weken. De precieze opnameduur wordt tijdens de opname vastgesteld en is afhankelijk van het behalen van de doelen die aan het begin van de opname samen met een persoonlijk begeleider worden opgesteld.

Bereikbaarheid

Rondom het gebouw zijn er meerdere (betaalde) parkeerplekken aanwezig. Het trein- en busstation bevindt zich op loopafstand van deze locatie. Ook bushalte Boddenkamp bevindt zich op loopafstand van deze locatie met de buslijnen, 2, 60, 61 en 62.

Virtuele tour

Wil je hier een kijken binnen nemen? Dat kan! Neem een virtuele tour:

*Het kan heel eventjes duren voordat de tour start. Dit is afhankelijk van je internetsnelheid. Zodra de tour geladen is, zal de startpagina vervangen worden door de interactieve tour.

Downloads

  • Cliënteninformatie
Clienteninformatie: Opnameafdeling
  • Cliënteninformatie
Clienteninformatie: Crisis en detoxafdeling
  • Cliënteninformatie
ZPM Cliëntenfolder
ZPM is de nieuwe bekostiging van de geestelijke gezondheidszorg. In deze folder lees je wat je daarvan merkt.