Spring naar content

Centrum Verslaving & LVB

Medewerkers Centrum Verslaving & LVB

Ons LVB-team staat voor je klaar. Vanuit ieders beroep zijn wij gespecialiseerd in verslaving & LVB.

 • Joanneke van der Nagel

  boegbeeld en aandachtsfunctionaris onderzoek

  “Tien jaar geleden ben ik begonnen met een project over verslaving & LVB. Sinds die tijd hebben we veel gedaan: cliënten helpen, onderzoek doen en veel schrijven. Ook geef ik cursussen over verslaving & LVB. Mijn cliënten zijn echte doorzetters die vaak veel hebben meegemaakt. Samen puzzelen hoe we verder kunnen komen. Juist als alles moeilijk lijkt, zijn er vaak toch oplossingen.”

  BIG-nummer: 19052615601

 • Saskia van Horsen

  boegbeeld en aandachtsfunctionaris intake en ambulante behandeling

  “Complexe casuïstiek en ingewikkelde vraagstukken vormen voor mij een leuke uitdaging, waar ik graag in meedenk en adviseer. Ook verzorg ik trainingen. Onze cliënten zijn echte toppers, die ondanks hun vaak vele en heftige tegenslagen iedere keer weer opstaan.”

  BIG-nummer: 69927244631

 • Arjan Dijks

  aandachtsfunctionaris scholing en kennisdeling

  “Ik geef verschillende trainingen, adviseer instellingen en teams op het gebied van verslaving & LVB. Het trainen van professionals die met de doelgroep werken is een mooie klus en altijd weer een mooie uitdaging.”

 • Edien Houwers

  beleidsmedewerker zorgontwikkeling

  “Ik ben vanuit mijn rol als beleidsadviseur betrokken bij het Centrum. Verbinding tussen de verschillende TOPGGz-afdelingen, plannen maken voor het verder professionaliseren van ons aanbod en het scheppen van kaders en structuur. Daarnaast hou ik de kwaliteit van onze zorg voor ogen door mij bezig te houden met het visitatieproces voor het keurmerk TOPGGz. We vinden het belangrijk dat we onze expertise delen met andere organisaties. Ik hou mij dan ook graag bezig met samenwerking, zowel nationaal als internationaal.”

 • Kellie Janssen

  aandachtsfunctionaris klinische behandeling

  “Ik ben werkzaam als verpleegkundig specialist ggz op de Intensieve Behandelkliniek (IBK). Belangrijkste voor mij hierin is het aangaan van een goede behandelrelatie met de cliënt en het krijgen van een goede samenwerking met elkaar. Voor cliënten met, maar ook voor cliënten zonder een LVB vind ik het uitermate belangrijk dat iemand positief en met empathie wordt benaderd.”

  BIG-nummer: 59912522630

 • Irene Lenders

  Secretaresse

  “Als secretaresse van het Centrum Verslaving & LVB ondersteun ik het centrum bij diverse zaken, zoals het inplannen van overleggen, het voorbereiden en notuleren van vergaderingen, mailbehandeling en acties die daaruit voortkomen. Verder geef ik ondersteuning bij het visitatieproces voor het keurmerk TOPGGz. Ook denk ik graag mee daar waar het gaat om het aanbrengen van overzicht en structuur. Bij dit alles werk ik nauw samen met de beleidsmedewerker”.

  • Jeannette van Manen

   aandachtsfunctionaris onderzoek

   “Ik draag bij aan de versterking van onderzoek binnen het centrum. Mijn uitgangspunt is om samen met anderen na te gaan welke onderzoeksvragen relevant zijn. Te bedenken hoe we die vragen gaan beantwoorden met onderzoek en hoe we de resultaten uit dat onderzoek weer terugvertalen naar de praktijk van de behandeling van mensen met een verslaving & LVB.”

  • Michèle Ruyten

   divisiemanager Oost

   “Als divisiemanager heb ik namens het MT het thema LVB in portefeuille. Vanuit die rol bewaak ik dat er voldoende ruimte is voor teams om hun LVB-kennis verder te ontwikkelen en te verspreiden. Ook zoek ik met LVB-partners in de regio actief naar mogelijkheden om nog beter samen te werken en verslavingszorg voor LVB-ers nog breder toegankelijk te maken.”

  • Heleen Westendorp

   aandachtsfunctionaris ontwikkeling

   “Ik probeer met mijn collega’s verslavingsbehandelingen om te zetten naar begrijpelijke taal en materiaal voor mensen met een LVB. Ook online, met eHealth, willen we LVB-cliënten èn hun begeleiders meekrijgen. Door filmpjes te maken, apps te ontwikkelen en online behandelmogelijkheden. Het is een leuk, creatief en inspirerend proces om dit samen met onze cliënten te maken.”

  LVB-teams

  Daarnaast werken er binnen Tactus ook professionals gespecialiseerd in het behandelen van mensen met een lichte verstandelijke beperking, de zogenaamde LVB-teams.

  Gerelateerd

  Het Centrum Verslaving en LVB is gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van volwassenen vanaf 18 jaar met verslavingsproblemen die een lichte verstandelijke beperking (LVB) hebben of zwak begaafd zijn.
  Heb je hulp nodig met minderen of stoppen met alcohol drinken, blowen of ander drugs te gebruiken? Of wil je minder gamen of gokken? Lees wat je kan doen.