Spring naar content

Centrum Verslaving & LVB

Medewerkers Centrum Verslaving & LVB

Ons LVB-team staat voor je klaar. Vanuit ieders beroep zijn wij gespecialiseerd in LVB en verslavingsproblematiek.

 • Klarine Buist

  aandachtsfunctionaris preventie

  “Samen met collega’s versterk ik de inhoud en invoer van onze preventie-activiteiten. Daarnaast brengen we in kaart wat we vanuit Tactus aanbieden op het gebied van preventie voor mensen met een LVB. Ik vind het mooi om met mensen te ontdekken waar hun kracht ligt. Juist bij mensen met een LVB is dit leuk, omdat zij eerlijk en open zijn. “

 • Manon Busscher

  secretaresse

  “Ik ondersteun de psychiater en tevens inhoudelijk manager bij het organiseren en structureren van haar vele werkzaamheden voor het Centrum Verslaving & LVB en Tactus. Tevens ben ik eerste aanspreekpunt voor interne en externe contacten, zowel in Nederland als daarbuiten. Een pittige klus in een bijzondere en uitdagende werkomgeving.”

 • Marike van Dijk

  aandachtsfunctionaris regionaal en internationaal samenwerking

  “Ik ben op de achtergrond bezig met het verbinden van alle activiteiten en personen. Ook ben ik understudy voor veel rollen. Wanneer het nodig is fungeer ik in samenwerking met betrokken functionaris ook als trainer, als LVB-behandelaar, als voorlichter/consultant of als ontwikkelaar. De behoefte aan ontwikkeling op alle fronten maakt deze doelgroep voor mij erg interessant.”

 • Arjan Dijks

  aandachtsfunctionaris scholing en kennisdeling

  “Ik geef verschillende trainingen, adviseer instellingen en teams op het gebied van LVB en verslaving. Het trainen van professionals die met de doelgroep werken is een mooie klus en altijd weer een mooie uitdaging.”

 • Saskia van Horsen

  aandachtsfunctionaris intake en (klinische) behandeling

  “Complexe casuïstiek en ingewikkelde vraagstukken vormen voor mij een leuke uitdaging, waar ik graag in mee denk en adviseer. Ook verzorg ik trainingen. Onze cliënten zijn echte toppers, dis ondanks hun vaak vele en heftige tegenslagen iedere keer weer opstaan.”

  BIG-nummer: 69927244631

 • Kellie Janssen

  aandachtsfunctionaris klinische behandeling

  “Ik ben werkzaam als verpleegkundig specialist GGZ op de Intensieve Behandelkliniek (IBK). Belangrijkste voor mij hierin is het aangaan van een goede behandelrelatie met de cliënt en het krijgen van een goede samenwerking met elkaar. Voor cliënten met, maar ook voor cliënten zonder een LVB vind ik het uitermate belangrijk dat iemand positief en met empathie wordt benaderd.”

  BIG-nummer: 59912522630

 • Jeannette van Manen

  aandachtsfunctionaris onderzoek

  “Ik draag bij aan de versterking van onderzoek binnen het Centrum. Mijn uitgangspunt is om samen met anderen na te gaan welke onderzoeksvragen relevant zijn. Te bedenken hoe we die vragen gaan beantwoorden met onderzoek en hoe we de resultaten uit dat onderzoek weer terugvertalen naar de praktijk van de behandeling van mensen met een verslaving & LVB.”

 • Joanneke van der Nagel

  aandachtsfunctionaris onderzoek

  “Tien jaar geleden ben ik begonnen met een project over LVB en verslaving. Sinds die tijd hebben we veel gedaan: patiënten helpen, onderzoek doen en veel schrijven. Ook geef ik cursussen over LVB en verslaving. Mijn patiënten zijn echte doorzetters die vaak veel hebben meegemaakt. Samen puzzelen hoe we verder kunnen komen. Juist als alles moeilijk lijkt, zijn er vaak toch oplossingen.”

  BIG-nummer: 19052615601

 • Heleen Westendorp

  aandachtsfunctionaris ontwikkeling

  “Ik probeer met mijn collega’s verslavingsbehandelingen om te zetten naar begrijpelijke taal en materiaal voor mensen met een LVB. Ook online, met eHealth, willen we LVB-cliënten èn hun begeleiders meekrijgen. Door filmpjes te maken, apps te ontwikkelen en online behandelmogelijkheden. Het is een leuk, creatief en inspirerend proces om dit samen met onze cliënten te maken.”

LVB-teams

Daarnaast werken er binnen de verslavingszorg van Tactus ook professionals gespecialiseerd in het behandelen van mensen met een lichte verstandelijke beperking, de zogenaamde LVB-teams.

Gerelateerd

Het Centrum Verslaving en LVB is gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van volwassenen vanaf 18 jaar met verslavingsproblemen die een lichte verstandelijke beperking (LVB) hebben of zwak begaafd zijn.
Heb je hulp nodig met minderen of stoppen met alcohol drinken, blowen of ander drugs te gebruiken? Of wil je minder gamen of gokken? Lees wat je kan doen.