Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Advies en Hulp > Hulp voor naasten

Hulp voor naasten

Kinderen van ouders met verslavingsproblemen (KOV) 
Als één of beide ouders verslaafd is, komt veel op de schouders van de jongere. Maar jongeren zijn veerkrachtig; ze hebben vaak de wilskracht en het vermogen om problemen zelf aan te pakken. Kennis, een sterk sociaal netwerk en het ontwikkelen van sociale vaardigheden zijn hierbij van belang. Soms kan begeleiding helpend zijn bij het maken van de juiste keuzes. Voor de jongere zijn er verschillende manieren om steun te krijgen.

Broers | Zussen Groep Woon je in (de omgeving van) Enschede, ben je 14 jaar of ouder en heb je een broer of zus die problemen heeft met gamen, gokken, drank en/of drugs? Wil je hier meer informatie over of van anderen horen hoe zij daar me omgaan?

Help, mijn kind kan niet zonder! is een cursus voor ouders en opvoeders met kinderen tussen de 12 en 23 jaar die problematisch alcohol drinken of te veel drugs gebruiken, overmatig gamen of gokken.

Mijnkindisverslaafd.nl Een website voor ouders die hulp willen bij de omgang met hun kind met een verslaving. Veel ouders van een kind met een verslaving lopen rond met gevoelens van wanhoop en machteloosheid. Zij zouden ontzettend graag hun normale leven weer terugkrijgen. Door coaching en begeleiding kan weer grip worden gekregen op het gezinsleven.

Intact Herstel en Zelfhulp Een team van vrijwilligers en ervaringsdeskundigen (dit zijn personen die zelf verslaafd zijn geweest of naasten van personen met een verslaving).

Intact biedt onder andere hulp aan door middel van zelfhulpgroepavonden op verschillende locatiesOf het nu gaat om verslaving aan drugs, drank, gokken of gamen, de gevolgen voor de omgeving zijn vaak grotendeels hetzelfde. Dus heb je iemand in je directe omgeving die verslaafd is en heb je behoefte aan ondersteuning of een specifieke vraag? Dan kun je natuurlijk altijd bij de behandelaar van je naaste terecht.

Verder kun je bij Intact  je verhaal kwijt, zij weten uit eigen ervaring welke zorgen je je maakt en hoe verslaving ook jouw leven kan bepalen. Zij bieden  24 uur per dag een luisterend oor en lotgenoten ondersteuning. 

Lotgenotencontact voor een luisterend oor en lotgenotencontact (voor alle andere vragen, kunt u tijdens kantoortijden terecht bij het algemene nummer)
088 382 28 80

Helpmijndierbareisverslaafd.nl voor tips, een forum of een chat.