Spring naar content

Activiteiten

Naast het reguliere hulpverleningsaanbod, biedt Tactus ook trainingen, cursussen, seminaars en andere activiteiten aan. De meesten hiervan worden aangeboden door Jeugd & Preventie en Intact Herstel en Zelfhulp.

Filters:
Wellness Recovery Action Plan (WRAP), met deze cursus leer je weer grip te krijgen (en te houden) op je leven, wanneer dat ontregeld raakt door ingrijpende gebeurtenissen. Wellness Recovery Action Plan (WRAP) is een hulpmiddel om je leven te richten op wat jou goed doet.
Deze cursus ondersteunt in je eerste stappen op weg naar werken als ervaringsdeskundige. Het is vooral een oriënterende cursus voor mensen die op zoek zijn naar wegen om hun eigen ervaringen in te zetten.
Hoe kunnen we je helpen? Neem contact op met ons. Omdat het ons samen wel lukt! Contact met onze ervaringsdeskundige…
In Oldenzaal organiseert Intact elke donderdagavond een vrije inloop voor mensen in herstel, naasten van mensen met een verslaving en andere belangstellenden.
Heb je een broer of zus die problemen heeft met gamen, gokken, drank en/of drugs? Wil je hier meer informatie over en horen hoe anderen hier mee omgaan? Dan kun je bij ons terecht.
Wanneer je vader en/of moeder verslavingsproblemen heeft, kan hij of zij dat vaak niet goed uitleggen. Wil je dat begrijpen, zodat je er beter mee om kan gaan? Volg de ‘Alles op zijn KOPP’ training.
De Talk ’n Joy dagen en week zijn speciaal voor jongeren waarvan de vader en/of moeder een verslavingsprobleem heeft (gehad). Tijdens deze dagen worden er veel leuke dingen gedaan en kun je praten over wat jou bezighoudt.
Intact biedt ook een zelfhulpgroep aan vrouwen die te maken hebben gehad met huiselijk geweld, zowel lichamelijk, psychisch als seksueel.
Naasten van een persoon met een verslavingsprobleem kunnen terecht bij de familie ervaringsdeskundige van Intact Herstel en Zelfhulp.
DJ MIK staat voor ‘De Jonge Mensen In Kracht’ en is een zelfhulpgroep voor, door en met jongeren tussen de 16 en de 28 jaar op diverse locatie van Tactus.