Spring naar content
Intact

Werken vanuit eigen ervaring met huiselijk geweld

Deze cursus ondersteunt wanneer je iets met jouw ervaringskennis wilt doen en vrijwilliger wilt worden. Het is vooral een oriënterende cursus voor mensen die op zoek zijn naar wegen om hun eigen ervaringen, als cliënt van de verslavingszorg, in te zetten om anderen te ondersteunen als vrijwillig ervaringsdeskundige.

Doelgroep

Deze cursus is voor mensen met cliëntervaring in de psychiatrie en/of verslavingszorg, die zicht hebben op hun eigen herstelproces en dit actief willen inzetten om andere mensen te helpen.

Doel

Het doel van deze cursus is je eigen ervaringen in het kader van herstellen te leren gebruiken en in te zetten om anderen te ondersteunen. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door het geven van voorlichting of trainingen, het deelnemen aan een cliëntenraad of individuele advisering. De cursus kan ook een eerste stap zijn in de richting van betaald werk als ervaringsdeskundige.

Details

Duur: 10 bijeenkomst van ieder 2 uur
Locatie: Almelo, Enschede of online.
Prijs: geen kosten
Aantal deelnemers: 5 tot 8 deelnemers
Wanneer: Bekijk de agenda welke cursus er binnenkort start of neem contact op met Intact.

Programma

De cursus wordt gegeven door ervaringsdeskundigen en herstelcoaches, die zelf getraind zijn door deze cursus.

Voorafgaand aan de cursus heb je een kennismakingsgesprek met een van de trainers. Dan worden verwachtingen en wensen besproken. Tijdens de cursus kan, als je dat wenst, persoonlijke ondersteuning worden geboden.

Deelnemers ontvangen aan het eind van de cursus een certificaat als zij voldoende aanwezig zijn geweest (80%) en als zij aan de opdrachten hebben voldaan. Daarna volgt een eindgesprek, waarin we samen met jou kijken hoe je je verder kunt ontwikkelen. Ongeveer drie maanden na afloop is er nog een terugkom-moment.

Interesse?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.