Spring naar content

Intact Herstel en Zelfhulp

Wij vinden dat ieder mens een goede kans verdient. Dat je, ongeacht je achtergrond, steun verdient wanneer je met je herstel aan de slag wilt. Dat je ook als naaste van iemand met een verslaving ondersteuning kunt gebruiken.

Herstel

Herstel focust zich op jouw kracht en mogelijkheden. We gaan in gesprek of een pad verkennen waar je goed in bent. En dat is vaak meer dan jij denkt! Herstel betekent ook een vermindering van de terugval. 

Ervaringsdeskundigheid kan een belangrijke rol spelen in je herstelproces. Daarom geven bij Intact ervaringsdeskundigen de herstelcursussen.

Zelfhulpgroepen

Ben je op zoek naar een plek waar je er ‘mag zijn’ en waar je als persoon wordt gerespecteerd? Een plek waar je je successen en tegenslagen mag delen met mensen die weten dat herstel meer is dan alleen behandeling.

Wij zijn een team van vrijwilligers en ervaringsdeskundigen: personen die zelf in herstel van een verslaving zijn of naasten van personen met een verslaving. Wij bieden onder andere hulp door middel van zelfhulpgroepen. 

 • Contact met Intact

  Wil je in contact komen met lotgenoten? Wij bieden 24/7 een luisterend oor.

  088 382 28 80

  Keulenstraat 3
  7418 ET Deventer

  Je kunt op ‘normale tijden’ ook bellen naar een Intact-groep in je eigen regio.

 • Ons aanbod

  Intact biedt verschillende trainingen, cursussen en seminars aan mensen in herstel van een verslaving en hun naasten.

 • Hulp voor naasten

  Omgaan met iemand met een verslaving is niet eenvoudig. Als naaste heb je soms het gevoel in een doolhof te zijn beland. Hoe vind je voor jezelf hulp en steun?

 • Adressen

  Intact vind je op verschillende locaties. Bekijk waar je ons allemaal kan vinden.

Ervaringsverhalen

Driesje Verdonck (50) is pas veertien als ze veel alcohol begint te drinken. Jaren later mondt dit uit in een handvol verslavingen die zeker 25 jaar haar leven bepalen.
Hoe stellig Daan Bruijel (63) zich als jonge vent ook had voorgenomen om niet net als zijn moeder alcoholverslaafd te raken, de realiteit liep anders. Jaren vol drank en sombere dagen volgden, tot Daan in 2015 besloot dat het anders moest.
Ellah Harmsen
Ellah Harmsen heeft een oudere broer met een lange verslavingsgeschiedenis. Ze maakte dit van dichtbij mee. “Mijn broer was in zijn pubertijd nogal opstandig. Maakte thuis ruzie. Kreeg verkeerde vrienden en deed mee met vernielingen en inbraken.”

Agenda

Locatie: Almelo
Een verslaving raakt niet alleen de persoon met een verslaving, maar ook diens naaste(n). Het is belangrijk dat ook jij als naaste de ondersteuning krijgt die je nodig hebt. Daarom organiseren wij meerdere keren per jaar naastenbijeenkomsten, waarin we jou…
Locatie: Almelo

Folders

 • Hulpaanbod
DJ MIK
Wil je graag met leeftijdsgenoten sparren over je strijd tegen jouw verslaving of die van een naaste? Dan ben je…
 • Zelfhulpgroep
Intact – Lotgenoten/zelfhulpgroep LVB
Dan ben je niet de enige! Het helpt om hierover te praten met mensen die ook een probleem met verslaving hebben: lotgenoten
 • Zelfhulpgroep
Intact – Verslaafd ben je niet alleen
Wil je graag je verhaal vertellen dat je nergens anders kwijt kunt? Wil je weer als persoon gezien worden in plaats van alleen als verslaafde?
 • Zelfhulpgroep
Intact: bezoek een zelfhulpgroep
Zelfhulp is voor alle mensen met een verslavingsprobleem en hun naasten. Lees de tien redenen om een zelfhulpgroep te bezoeken.