Spring naar content

Intact Herstel en Zelfhulp

Wij vinden dat ieder mens een goede kans verdient. Dat je, ongeacht je achtergrond, steun verdient wanneer je met je herstel aan de slag wilt. Dat je ook als naaste van iemand met een verslaving ondersteuning kunt gebruiken.

Herstel

Herstel focust zich op jouw kracht en mogelijkheden. We gaan in gesprek of een pad verkennen waar je goed in bent. En dat is vaak meer dan jij denkt! Herstel betekent ook een vermindering van de terugval. 

Ervaringsdeskundigheid kan een belangrijke rol spelen in je herstelproces. Daarom geven bij Intact ervaringsdeskundigen de herstelcursussen.

Zelfhulpgroepen

Ben je op zoek naar een plek waar je er ‘mag zijn’ en waar je als persoon wordt gerespecteerd? Een plek waar je je successen en tegenslagen mag delen met mensen die weten dat herstel meer is dan alleen behandeling.

Wij zijn een team van vrijwilligers en ervaringsdeskundigen: personen die zelf in herstel van een verslaving zijn of naasten van personen met een verslaving. Wij bieden onder andere hulp door middel van zelfhulpgroepen. 

 • Contact met Intact

  Wil je in contact komen met lotgenoten? Wij bieden 24/7 een luisterend oor.

  088 382 28 80

  Keulenstraat 3
  7418 ET Deventer

  Je kunt op ‘normale tijden’ ook bellen naar een Intact-groep in je eigen regio.

  • Ons aanbod

   Intact biedt verschillende trainingen, cursussen en seminars aan mensen in herstel van een verslaving en hun naasten.

  • Hulp voor naasten

   Omgaan met iemand met een verslaving is niet eenvoudig. Als naaste heb je soms het gevoel in een doolhof te zijn beland. Hoe vind je voor jezelf hulp en steun?

  • Adressen

   Intact vind je op verschillende locaties. Bekijk waar je ons allemaal kan vinden.

  Ervaringsverhalen

  Karin Smit
  Weinig liefde in haar jeugd en tal van nare gebeurtenissen in haar verdere leven maken dat Karin (58) jarenlang een alcoholverslaving heeft.
  Bart
  Bart (55) groeit op in een gezin waar alcohol aan de orde van de dag is. Voor hemzelf blijft het later niet alleen bij drank: hij rolt steeds verder het criminele circuit in en zijn cocaïneverslaving neemt al snel de overhand.
  Ahmed El Horrachi
  Jarenlang staat het leven van Ahmed (41) in het teken van GHB. Bijna twee decennia lang gebruikt, produceert en verkoopt hij het middel.

  Agenda

  • Intact
  Locatie: Almelo
  Een verslaving raakt niet alleen de persoon met een verslaving, maar ook diens naaste(n). Het is belangrijk dat ook jij als naaste de ondersteuning krijgt die je nodig hebt. Daarom organiseren wij meerdere keren per jaar naastenbijeenkomsten, waarin we jou…
  • Intact
  Locatie: Almelo

  Folders

  • Zelfhulpgroep
  Aanbod Intact
  • Zelfhulpgroep
  Intact – Verslaafd ben je niet alleen
  Wil je graag je verhaal vertellen dat je nergens anders kwijt kunt? Wil je weer als persoon gezien worden in plaats van alleen als verslaafde?
  • Zelfhulpgroep
  Intact – Lotgenoten/zelfhulpgroep LVB
  Dan ben je niet de enige! Het helpt om hierover te praten met mensen die ook een probleem met verslaving hebben: lotgenoten
  • Zelfhulpgroep
  Intact: bezoek een zelfhulpgroep
  Zelfhulp is voor alle mensen met een verslavingsprobleem en hun naasten. Lees de tien redenen om een zelfhulpgroep te bezoeken.
  • Zelfhulpgroep
  Familie-ervaringsdeskundige
  Familie-ervaringsdeskundige voor naasten van mensen met een verslaving
  • Hulpaanbod
  DJ MIK
  Wil je graag met leeftijdsgenoten sparren over je strijd tegen jouw verslaving of die van een naaste? Dan ben je…
  • Zelfhulpgroep
  In je Kracht – groep