Spring naar content

Activiteiten

Naast de reguliere hulpverleningsaanbod, biedt Tactus ook trainingen, cursussen, seminaars en andere activiteiten aan. De meesten hiervan worden aangeboden door Jeugd & Preventie en Intact Herstel en Zelfhulp.

Filters:
Ook dit jaar heeft Intact weer een mooie route uitgezet voor het dauwstappen met Hemelvaart! Dus trek je wandelschoenen aan een loop mee!
Tijdens dit seminar gaan we met elkaar in gesprek over een aantal veelvoorkomende en terugkerende onderwerpen die je tegen kunt komen wanneer je samen leeft met een dierbare die een verslaving heeft. Thema’s die dit weekend voorbij komen zijn: Loslaten, goed voor jezelf zorgen, grenzen aanvoelen en aangeven, schuld en schaamte, terugvallen als naaste en hulp vragen.
In Oldenzaal organiseert Intact elke donderdagavond een vrije inloop voor mensen in herstel, naasten van mensen met een verslaving en andere belangstellenden.
Intact biedt ook een zelfhulpgroep aan vrouwen die te maken hebben gehad met huiselijk geweld, zowel lichamelijk, psychisch als seksueel.
Op verschillende plekken wordt er een (middag)inloop georganiseerd. Naasten van een persoon met een verslavingsprobleem kunnen vrijblijvend langs komen om op een ontspannen manier met elkaar te kunnen praten.
DJ MIK staat voor ‘De Jonge Mensen In Kracht’ en is een zelfhulpgroep voor, door en met jongeren tussen de 16 en de 28 jaar op diverse locatie van Tactus.
Mogelijk had je je altijd al willen verdiepen in bepaalde onderwerpen en ben je op zoek naar onlinemogelijkheden daarin.
Het is soms moeilijk om met anderen te praten over je verslavingsverleden. Hoeveel vertel je iemand? Hoe ga je om met de reactie van de ander? Deze cursus zal je helpen een weg hierin te vinden.
Wil je een zelfhulpgroep leiden en ben je al minimaal clean en lid van een Intact zelfhulpgroep? Dan kun je groepsleider worden. Zo kun jij met inlevingsvermogen, begrip en structuur andere mensen helpen in hun herstel.
Als naasten van iemand met een verslaving is het vaak moeilijk om langs de lijn te staan. Door middel van voorlichting krijg je meer inzicht op de meeste vragen die je als naasten hebt. Zo sta je krachtiger langs de lijn.