Spring naar content
Intact

Ik wil groepsleider worden

Wil je zelf groepsleider worden? Ben je al minimaal 1 jaar clean en gedurende langere tijd deelnemer van een Intact zelfhulpgroep? Dan kun je jezelf verkiesbaar stellen als groepsleider wanneer er een vacature is binnen de groep of wanneer je er over nadenkt om samen met iemand anders een nieuwe groep op te willen starten voor Intact herstel en zelfhulp.
De groep kan dan kiezen of ze je als groepsleider steunen en je voordragen.

Wie groepsleider wil worden van een zelfhulpgroep moet wel aan een paar simpele eisen voldoen, voordat je hiervoor in opleiding gaat bij Intact herstel en zelfhulp. Uiteraard is belangrijk dat je eerlijk en oprecht bent en inlevingsvermogen hebt aangezien je als groepsleider een voorbeeldfunctie hebt.

Daarnaast verwachten we van je dat je:

  • minimaal 1 jaar clean bent en de wil hebt niet meer te gebruiken
  • minimaal 1 jaar deelneemt aan een zelfhulpgroep van Intact en daardoor de principes van Intact zelfhulp kent
  • naar vermogen beschikbaar bent
  • bereid bent deel te nemen aan het periodieke overleg (eens per 6 weken op een zaterdag) en weekendseminars (2 weekenden per jaar).
  • niet professioneel werkzaam bent bij een verslavingszorginstelling.

Je gaat een doorlopend intern opleidingstraject volgen, waarin je vaardigheden leert die nodig zijn om als groepsleider een zelfhulpgroep te kunnen ondersteunen. Je leert wat je verantwoordelijkheden zijn, hoe een zelfhulpbijeenkomst vorm krijgt, hoe je mensen kunt motiveren om te delen en hoe jij je eigen herstelproces in de gaten kunt houden.

Interesse?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.