Spring naar content

Hulp voor naasten

Partners van iemand met een verslaving

Vind je het moeilijk om voor jezelf op te komen in je relatie met iemand met een verslaving. Vertrouw je jouw partner niet meer na zijn handeling/behandeling? Heb je soms het idee dat je er alleen voor staat als naaste? Tactus is er om je te ondersteunen.

We kunnen je advies en informatie geven. We kunnen je in contact brengen met mensen andere naasten zodat je in elkaar steun en vertrouwen kunt vinden. Of volg een training waar je leert je naaste te ondersteunen zonder jezelf te verliezen.

Veelgestelde vragen

Informatie over middelen- en gedragsverslavingen

Het helpt ook om meer te weten over het gebruik van drank, drugs of gedrag zoals gamen en gokken. Daarom bieden we veel informatie hierover op deze website. Deze vind je op de pagina Verslaving?.

Adviesgesprekken

Wil je in vertrouwen praten met een expert over jouw partner? Dat kan bij Tactus. Je kunt ons bellen tijdens kantoortijden.

088 382 28 87

Activiteiten

Tactus biedt een aantal activiteiten voor partners van mensen met een verslaving. Centraal hierin staat je relatie je met jouw partner en communicatie binnen het gezin.

Hulpaanbod

Heb je vragen over jouw middelengebruik of die van een ander? Stel je vraag aan ons en wij denken met je mee.
Is je partner, ouder, kind of andere naasten in behandeling bij Tactus? Dan hebben we ook voor jou een ondersteuningsprogramma die zorgt dat je jezelf niet verliest.
Wil je in contact komen met lotgenoten? Intact organiseert zelfhulpgroepen voor mensen met een verslaving en hun naasten.

Activiteiten voor partners

We mogen weer! Van 15 t/m 17 oktober organiseert Intact herstel en zelfhulp een themaseminar. Een heel weekend, inclusief overnachting voor verslaafden in herstel en naasten van mensen met een verslavingsproblematiek.
Loop je in je leven vaak tegen dezelfde problemen en zit je vast in patronen en geeft dit je stress? In dit seminar krijg je een manier mee om je eigen te maken en als je deze skills beheert zal je leven overzichtelijker en minder stressvol zijn.
In dit seminar nemen we je mee door de binnenwereld van mensen met een ‘rafelrand(je)’. Je zult eerst ontdekken hoe je zelf omgaat met de stress en negatieve gebeurtenissen in je leven. Daarna kijken we naar de ander met de verslaving.
In Oldenzaal organiseert Intact elke donderdagavond een vrije inloop voor mensen in herstel, naasten van mensen met een verslaving en andere belangstellenden.
Intact biedt ook een zelfhulpgroep aan vrouwen die te maken hebben gehad met huiselijk geweld, zowel lichamelijk, psychisch als seksueel.
Op verschillende plekken wordt er een (middag)inloop georganiseerd. Naasten van een persoon met een verslavingsprobleem kunnen vrijblijvend langs komen om op een ontspannen manier met elkaar te kunnen praten.
Mogelijk had je je altijd al willen verdiepen in bepaalde onderwerpen en ben je op zoek naar onlinemogelijkheden daarin.
Als naasten van iemand met een verslaving is het vaak moeilijk om langs de lijn te staan. Door middel van voorlichting krijg je meer inzicht op de meeste vragen die je als naasten hebt. Zo sta je krachtiger langs de lijn.
Omgaan met iemand met een verslaving is niet eenvoudig. Als naaste heb je soms het gevoel in een doolhof te zijn beland. Hoe vind je voor jezelf hulp en steun?

Lees meer

Intact organiseert zelfhulpgroepen en heeft een aanbod van herstelcursussen voor mensen die met hun herstel aan de slag willen en echte veranderingen willen in hun leven.

Lees meer