Spring naar content

Hulp voor naasten

Partners van iemand met een verslaving

Vind je het moeilijk om voor jezelf op te komen in je relatie met iemand met een verslaving. Vertrouw je jouw partner niet meer na zijn handeling/behandeling? Heb je soms het idee dat je er alleen voor staat als naaste? Tactus is er om je te ondersteunen.

We kunnen je advies en informatie geven. We kunnen je in contact brengen met mensen andere naasten zodat je in elkaar steun en vertrouwen kunt vinden. Of volg een training waar je leert je naaste te ondersteunen zonder jezelf te verliezen.

Veelgestelde vragen

Informatie over middelen- en gedragsverslavingen

Het helpt ook om meer te weten over het gebruik van drank, drugs of gedrag zoals gamen en gokken. Daarom bieden we veel informatie hierover op deze website. Deze vind je op de pagina Verslaving.

Adviesgesprekken

Wil je in vertrouwen praten met een expert over jouw partner? Dat kan bij Tactus. Je kunt ons bellen tijdens kantoortijden.

088 382 28 87

Activiteiten

Tactus biedt een aantal activiteiten voor partners van mensen met een verslaving. Centraal hierin staat je relatie je met jouw partner en communicatie binnen het gezin.

Informatie over opvoedondersteuning

In Nederland voeden meer dan 400.000 ouders met psychische en/of verslavingsproblemen hun kinderen op. De website KopOpOuders.nl is een website van het Trimbos-instituut met opvoedondersteuning voor deze ouders en hun partners.

Hulpaanbod

Heb je vragen over jouw middelengebruik of die van een ander? Stel je vraag aan ons en wij denken met je mee.
Is je partner, ouder, kind of andere naaste in behandeling bij Tactus? Dan hebben we ook voor jou een ondersteuningsprogramma die zorgt dat je jezelf niet verliest.
Wil je in contact komen met lotgenoten? Intact organiseert zelfhulpgroepen voor mensen met een verslaving en hun naasten.

Activiteiten voor partners

Tijdens dit seminar leren we je om te gaan met je energiebalans. Door hiermee samen te oefenen en te experimenteren krijg je meer inzicht in wat voor jou werkt en hoe je hierin kunt veranderen. En vooral hoe je dit in je dagelijks leven kunt toepassen.
In Oldenzaal organiseert Intact elke donderdagavond een vrije inloop voor mensen in herstel, naasten van mensen met een verslaving en andere belangstellenden.
Intact biedt ook een zelfhulpgroep aan vrouwen die te maken hebben gehad met huiselijk geweld, zowel lichamelijk, psychisch als seksueel.
Naasten van een persoon met een verslavingsprobleem kunnen terecht bij de familie ervaringsdeskundige van Intact Herstel en Zelfhulp.
Mogelijk had je je altijd al willen verdiepen in bepaalde onderwerpen en ben je op zoek naar onlinemogelijkheden daarin.
Als naasten van iemand met een verslaving is het vaak moeilijk om langs de lijn te staan. Door middel van voorlichting krijg je meer inzicht op de meeste vragen die je als naasten hebt. Zo sta je krachtiger langs de lijn.
Omgaan met iemand met een verslaving is niet eenvoudig. Als naaste heb je soms het gevoel in een doolhof te zijn beland. Hoe vind je voor jezelf hulp en steun?

Lees meer

Intact organiseert zelfhulpgroepen en heeft een aanbod van herstelcursussen voor mensen die met hun herstel aan de slag willen en echte veranderingen willen in hun leven.

Lees meer