Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Advies en Hulp

Advies en Hulp

In Nederland zijn ongeveer 1,2 miljoen mensen verslaafd aan alcohol, drugs of gokken. Verslaving is een ziekte, maar bij veel mensen goed te behandelen. Eigen inzet is daarbij belangrijk. Van ons mag je professionele hulp verwachten; een helpende hand die je weer op het juiste spoor zet. Een persoonlijke benadering en duidelijkheid vinden wij daarbij belangrijk.

Elke dag gaan honderden medewerkers van Tactus aan het werk om te doen waar ze goed in zijn en waar hun hart ligt: zorg verlenen aan mensen die de regie over hun leven kwijt zijn door middelengebruik. Samen gaan we die eigen regie versterken. Voor een succesvol herstel.

We willen dat je weer kunt genieten zonder daarbij afhankelijk te zijn van gedrag of middelen.

Tactus biedt hulp en advies voor elke vorm van verslaving van alcohol en drugs tot eten, gokken, gamen, internet en/of seks.

Wij geloven in de eigen kracht van mensen als basis van herstel.

De begeleiding kan thuis of op een locatie van Tactus plaatsvinden, maar kan tegenwoordig ook in veel gevallen via één van onze internetbehandelingen.

Voor wie?
Een klein gedeelte van de mensen die verslaafd is, gaat op zoek naar professionele hulp. Meestal doen zij dit pas als ze al langer verslaafd zijn en de verslaving al veel kapot heeft gemaakt. Dat is jammer, want er zijn goede behandelmethodes voor verslaving en de kans op herstel is groter wanneer iemand hulp zoekt als zijn of haar leven nog redelijk op orde is. Tactus biedt hulp en advies voor elke vorm van verslaving van alcohol en drugs, tot eten, benzo's, gokken, gamen, internet en seks. Samen met ons lukt het om te minderen of stoppen. We zoeken naar de beste passende begeleiding voor iedere afzonderlijke cliënt. We zijn er ook voor naasten. 

We richten ons in de eerste plaats op mensen die verslaafd zijn of verslaafd dreigen te raken aan alcohol, drugs, medicijnen, gokken, internet, seks, gamen, eten of een combinatie daarvan. Hun gedrag kan tot problemen leiden, waardoor ze fysiek en maatschappelijk niet meer goed functioneren. We zijn er zowel voor mensen die vrijwillig hulp bij ons zoeken als voor mensen die mede door hun verslaving in aanraking komen met justitie.

Onze tweede doelgroep is het netwerk van de cliënt, bijvoorbeeld de partner, de familie, de school of de werkgever, maar ook de hulpverlener(s). Voor een goede zorgverlening is het van belang dat zij nauw bij het zorgtraject betrokken zijn.