Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Advies en Hulp > Internetbehandeling

Internetbehandeling

Behandeling bij Tactus kan ook (deels) online. De online behandelingen zijn ontwikkeld voor iedereen vanaf zestien jaar, die meer wil weten over zijn of haar gebruik of verslavingsgedrag, èn voor mensen die hier wat aan willen doen. Ook is de behandeling geschikt voor mensen die terugval willen voorkomen.

In de internetbehandeling staat het persoonlijk contact met je hulpverlener over je persoonlijke situatie voorop. Daarnaast focussen we op meer inzicht in en kennis van de problemen, en hoe hier verandering in aan te brengen is. Je gaat oefenen om het geleerde in de praktijk te brengen. Aan het einde van de behandeling heb je geleerd om het verslavingsgedrag te veranderen en hoe het terugvallen in oude patronen kan worden voorkomen.

Het doel van de behandeling is het verder versterken van de motivatie voor verandering en het bereiken van de gewenste verandering. Afhankelijk van de gekozen behandeling is dat; minderen of stoppen met alcohol, slaap- en kalmeringsmiddelen, cannabis, gokken of verbeteren van het eetpatroon en realistische denkbeelden over voeding en lichaam.

Voordelen internetbehandeling
Vele stoppogingen stranden; gemiddeld lukt het pas na vijf pogingen. Als je hulp krijgt bij het stoppen lukt het je eerder om daadwerkelijk te stoppen dan wanneer je geen hulp krijgt. Online behandeling biedt veel voordelen; een behandeling op maat, in je eigen tempo en in je eigen omgeving.

We bieden professionele begeleiding voor problemen met:

  • alcohol
  • slaap- en kalmeringsmiddelen (benzo's)
  • cannabis
  • gokken

Deelname aan internetbehandeling
Ben je al in zorg bij Tactus, bespreek dan de mogelijkheden met je behandelaar.
Ben je nog niet in zorg bij Tactus, maar heb je wel interesse in een online behandeling? Bel dan naar Tactus op telefoonnummer 088 382 28 87 om te informeren naar de mogelijkheden.

Praat mee op het forum
Heb je behoefte aan contact met anderen, wil je weten hoe anderen het verslavingsprobleem aanpakken? Dan is het forum misschien iets voor jou. Via het forum verslaving de baas kom je met andere mensen in contact. Je kunt anoniem informatie delen, bespreken en ervaringen uitwisselen. Ook als je geen deelnemer bent aan een internetbehandeling ben je van harte welkom. Naar het forum

Meer online mogelijkheden lees je hier.

Handige apps
Benieuwd naar je gebruik of wil je met een alchol minderen of stoppen met roken. Bekijk de lijst met handige apps

Pilot beeldbellen
In 2019 is er een pilot gehouden met beeldbellen bij de ambulante detox van alcohol op een van onze locaties in Almelo. De uitslag van de hele pilot is nog niet bekend. Vast staat al wel dat het heel goed is bevallen. Lees meer over de pilot in ons magazine Tactus in Beeld

Contact
Voor vragen over de internetbehandelingen kun je telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen