Spring naar content

Hulpaanbod

Jeugdkliniek

Tactus biedt ook klinische behandeling aan jongeren van 13 – 23 jaar. De jeugdkliniek heeft een eigen vleugel in de kliniek aan de Piet Heinstraat in Zutphen. Hier verblijven gemiddeld veertien tot zestien jongeren met verslavingsproblematiek voor wie een ambulant traject niet voldoende is.

In de behandeling wordt gekeken naar allerlei zaken die invloed kunnen hebben op het verslavende gebruik of gedrag. Bijvoorbeeld of er lichamelijke of depressieve klachten zijn. Ouders of verzorgers worden bij de behandeling betrokken. Of andere mensen die belangrijk zijn voor de toekomst van de jongere. Iemand van school of een werkgever bijvoorbeeld. Ook leren jongeren er koken, schoonmaken en goed omgaan met geld. Uiteraard blijft er ook tijd over voor sport en andere ontspanning.

De jongeren gaan vanuit de kliniek gewoon naar school, zodat deze afgemaakt kan worden. Ook als de behandeling klaar is, helpen we de jongere nog. Na vertrek bieden we begeleiding en ondersteuning.

In deze Tactus Talk vertelt Serena wat ze aan opname in de Jeugdkliniek heeft (gehad).

Ze staan op een kruispunt en kunnen nog zoveel moois ontwikkelen!

Rik Bos – Senior sociotherapeut

Neem virtueel een kijkje in de jeugdkliniek

*Het kan heel eventjes duren voordat de tour start. Dit is afhankelijk van je internetsnelheid. Zodra de tour geladen is, zal de startpagina vervangen worden door de interactieve tour.

Een kleine sfeerimpressie van de kliniek.

Bekijk de locatie

Hier bevinden zich onderdelen van Tactus Verslavingszorg zoals JusTact, Intact Herstel en Zelfhulp, Centrum Verslaving & LVB en de jeugdkliniek.

Downloads

  • Hulpaanbod
Jeugdkliniek Tactus
Je gebruik loopt uit de hand en je wilt daar iets aan doen. Te veel alcohol, overmatig blowen of te vaak gamen. Wat het ook is, in de jeugdkliniek kunnen we je helpen.

Gerelateerd

Heb je vragen over jouw middelengebruik of die van een ander? Stel je vraag aan ons en wij denken met je mee.
Ambulante hulp betekent dat je tijdens je verslavingsbehandeling thuis kan blijven wonen. Er is aandacht voor je persoonlijke wensen en doelen. Jij bepaalt, wij ondersteunen.
Jeugd en jongvolwassenen zijn veerkrachtig; ze hebben vaak de wilskracht en het vermogen om problemen zelf aan te pakken. Mits ze de juiste begeleiding krijgen. Tactus kan hen op verschillende manieren hierin ondersteunen.