Spring naar content

Hulpaanbod

Internetbehandeling

Alle behandelingen voor iedereen vanaf achttien zijn bij Tactus deels of geheel online. De online behandelingen zijn voor iedereen die meer wil weten over zijn of haar gebruik of verslavingsgedrag, èn voor mensen die hier wat aan willen doen. Ook is de behandeling geschikt voor mensen die terugval willen voorkomen.

In de internetbehandeling staat het persoonlijk contact met je hulpverlener over je persoonlijke situatie voorop. Daarnaast focussen we op meer inzicht in en kennis van de problemen, en hoe hier verandering in aan te brengen is. Je gaat oefenen om het geleerde in de praktijk te brengen. Aan het einde van de behandeling heb je geleerd om het verslavingsgedrag te veranderen en hoe het terugvallen in oude patronen kan worden voorkomen.

Het doel van de behandeling is het verder versterken van de motivatie voor verandering en het bereiken van de gewenste verandering.

Voordelen internetbehandeling

Vele stoppogingen stranden; gemiddeld lukt het pas na vijf pogingen. Als je hulp krijgt bij het stoppen, lukt het je eerder om daadwerkelijk te stoppen dan wanneer je geen hulp krijgt. Online behandeling biedt veel voordelen; een behandeling op maat, in je eigen tempo en (deels) in je eigen omgeving.

Het doel van de behandeling is het verder versterken van de motivatie voor verandering en het bereiken van de gewenste verandering. Afhankelijk van de gekozen behandeling is dat; minderen of stoppen met alcohol, slaap- en kalmeringsmiddelen, cannabis, gokken of verbeteren van het eetpatroon en realistische denkbeelden over voeding en lichaam.

Behandeling bij Tactus, met internetbehandeling

De behandeling bestaat uit face-to-face contact (gesprekken), individueel of in een groep. De behandeling bevat ook opdrachten en informatie die je maakt via onze beveiligde online behandelomgeving. Ook beeldbelgesprekken kunnen bij de behandeling horen. Bespreek de mogelijkheden met je behandelaar.

Deelname aan 100%-online behandeling

Deelname aan de 100%-online behandeling is mogelijk voor iedereen ouder dan achttien jaar. Als blijkt dat je onvoldoende gebaat bent bij een 100%-online behandeling, dan zullen we je adviseren over een meer geschikte vorm van hulp. Dit stellen we vast aan de hand van een online intake.

Momenteel bieden we professionele 100%-online begeleiding voor problemen met:

Praat mee op het forum

Heb je behoefte aan contact met anderen, wil je weten hoe anderen het verslavingsprobleem aanpakken? Dan is het forum misschien iets voor jou. Via het forum verslaving de baas kom je met andere mensen in contact. Je kunt anoniem informatie delen, bespreken en ervaringen uitwisselen. Ook als je geen deelnemer bent aan een internetbehandeling ben je van harte welkom. 

Handige apps

Benieuwd naar je gebruik of wil je met een alcohol minderen of stoppen met roken.

Wil je minder drinken of stoppen? Wil je voorkomen dat het uit de hand loopt? Deze behandeling is ontwikkeld voor mensen die zich zorgen maken over hun drinkgewoonte. Je kunt hier online behandelingen volgen bij alcoholproblemen.
Wil je minder blowen of geheel stoppen? Wil je een terugval voorkomen? Deze website is ontwikkeld voor mensen die zich zorgen maken over hun blow-gedrag. Je kunt hier online behandelingen volgen bij cannabisproblemen.
Wil je voorkomen dat het uit de hand loopt? Deze behandeling is ontwikkeld voor mensen die zich zorgen maken over hun gokgewoonte. Met de 100%-online behandeling kun je je gokproblemen, onder begeleiding, aanpakken.
Eten is een belangrijk onderdeel van ons leven. Maar je aandacht voor eten moet niet je leven overnemen. Wil je een gezondere relatie met eten?
Wil je na langdurig gebruik van benzo of een ander slaap- en kalmeringsmiddel minderen of stoppen? Dit kan lichamelijk of mentale klachten meebrengen. We raden je dan onder begeleiding te stoppen.