Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Advies en Hulp > Aanmelden

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor een behandeling? Dit kan online via de aanmeldknop of u kunt contact opnemen via het algemene telefoonnummer: 088 382 28 87 met ons centrale aanmeldbureau. Wilt u door ons gebeld worden? Dat kan ook. Vul het bel-me-terugformulier in.

Wanneer u zich aanmeldt, doorloopt u een aantal stappen: het intakegesprek, de zorgtoewijzing en het zorgplan. In het menu aan de linkerkant kunt u de verschillende stappen aanklikken.

Het intakegesprek
Het intakegesprek is het eerste contact dat u heeft met een hulpverlener. De intake bestaat uit minimaal één gesprek en is een eerste stap in het bepalen van uw wensen en de behandeling die daar bij past. In de intake vertellen we u over Tactus, ons aanbod en uw rechten en plichten.  

Na afloop van uw intakegesprek ontvangt u een persoonlijke informatiemap. Hierin vindt u naast informatie die tijdens dit gesprek aan de orde is geweest aanvullende informatie over Tactus.

Bij de eerste afspraak moet u zich kunnen legitimeren met een geldig paspoort, een Nederlands rijbewijs, een identiteitskaart of een vreemdelingendocument. Daarnaast hebben wij uw BSN-nummer nodig. Voor het intakegesprek heeft u een verwijsbrief van uw huisarts nodig. Deze is voor ons noodzakelijk om de zorg en behandelingen die we u bieden te kunnen declareren bij de zorgverzekeraars.

Zorgtoewijzing
Na het intakegesprek bespreekt u samen met de hulpverlener het advies dat tot stand is gekomen. Wat zijn uw ideeën hierover? Of hebt u wellicht andere verwachtingen? Alles is bespreekbaar en samen maken we afspraken over uw behandeling. Deze afspraken komen in het zorgplan.

Het zorgplan
Het zorgplan is de basis voor de zorg die u krijgt bij Tactus. In het zorgplan staat waar u hulp bij wilt, de doelen die zijn gesteld en de afspraken die zijn gemaakt. Vervolgens wordt het zorgplan regelmatig geëvalueerd en zo nodig aangepast; dit gebeurt altijd in overleg met u.