Spring naar content

Behandeltraject

Kosten en verzekering

Tactus heeft in 2021 een contract met alle zorgverzekeraars. Verzekerden kunnen in hun polis zien voor welke zorg zij bij Tactus zijn verzekerd.

De behandeling binnen Tactus valt onder de basisverzekering. Op je basisverzekering is het verplicht eigen risico van toepassing. Om verrassingen te voorkomen kun je jouw zorgverzekeraar vragen wat je vergoed krijgt en wat je zelf moet betalen. 

Het verplichte eigen risico in 2021 is € 385,-. Dat wil zeggen dat je de eerste € 385,- aan zorgkosten zelf moet betalen, de overige zorgkosten worden door de zorgverzekeraar betaald. Het eigen risico geldt voor alle zorg die vanuit de basisverzekering wordt vergoed. Sommige mensen kiezen bij het afsluiten van een zorgverzekering voor een vrijwillig eigen risico. Je eigen risico is dan hoger waardoor je minder premie betaald.  In dat geval betaal je eerst het vrijwillig eigen risico.

Lees hoe de kosten van je behandeling of begeleiding tot stand komen:

  • Organisatiestukken
Jouw GGZ kosten
Overzichtelijke flyer met informatie over mogelijke kosten van je behandeling.

Jonger dan 18 jaar

De kosten van de behandeling van jongeren onder de 18 jaar worden vergoed door de gemeente. Neem hierover contact op met de gemeente waar je woont.

Wonen

De gemeenten zijn verantwoordelijk voor het grootste gedeelte van de zorg op het gebied van opvang en wonen. Hoeveel je zelf moet betalen hangt onder meer af van welke hulp en begeleiding je krijgt en de hoogte van je inkomen. Minderjarigen betalen deze eigen bijdrage niet.

Wil je meer informatie over de eigen bijdrage? Neem dan contact op met je gemeente. 

No-show beleid Tactus

Voor afspraken die niet, of niet op tijd, door je worden afgezegd, kunnen kosten in rekening worden gebracht. Dit kan gevolgen hebben voor je eigen risico.

Leveringsvoorwaarden GGZ

De verplichtingen en verwachtingen van Tactus en de cliënt staan beschreven in de algemene leveringsvoorwaarden.

  • Organisatiestukken
Algemene leveringsvoorwaarden ggz
De verplichtingen en verwachtingen van Tactus en de cliënt staan beschreven in de algemene leveringsvoorwaarden.

Gerelateerd

Je kan je aanmelden via je huisarts. Uiteraard kun je ons ook altijd eerst bellen of met ons chatten voor advies.
Van preventie tot nazorg. Tactus biedt hulp aan in alle fase van verslaving en aan alle betrokkenen. Aan mensen met een verslaving maar ook hun naasten en verwijzers.
Als je hulp zoekt bij Tactus, wat kan je dan verwachten? Wij bieden je behandeling op maat. Maar in grote lijnen, zijn dit de stappen die je kunt doorlopen.