Seks
Als je een seksverslaving hebt, staat je hele leven volledig in het teken van het seksuele gedrag. Ook een dwangmatige manier om seksualiteit of intimiteit te vermijden, kan hierbij een rol spelen. Je relaties en werk of opleiding lijden eronder.
Er kan sprake zijn van een seksverslaving, wanneer je een dwangmatige behoefte hebt aan seks. Je bent het grootste gedeelte van je tijd met seks bezig, zowel in gedachten als in gedrag. Je ervaart geen controle meer.
Moet ik me zorgen maken?
De volgende signalen kunnen wijzen op een seksverslaving:
- Je masturbeert overmatig.
- Je kijkt veelvuldig (online) porno.
- Je kunt niet stoppen met erotisch chatten.
- Je kunt niet stoppen met vreemdgaan.
- Je kunt niet stoppen met prostitueebezoek.
- Je leent of steelt geld om het uit te kunnen geven aan sekslijnen en prostitutie.
Belangrijk om te weten is dat frequentie op zichzelf niet de enige criterium en zelfs geen voorwaarde is voor seksverslaving. Een belangrijker criterium is de beleving, met name het gevoel of je controle over onprettig gedrag ervaart. Heb je het gevoel dat je kan bijsturen wanneer er iets gebeurt dat je niet wilt? Zo niet dan is er sprake van controleverlies en mogelijk een verslaving.
Aanmelden
Je kan je aanmelden via je huisarts. Uiteraard kun je ons ook altijd eerst bellen of met ons chatten voor advies.
Meer over seks
Veelgestelde vragen
In principe is seksverslaving onverzekerde zorg en wordt dit niet vergoed door de zorgverzekeraar. Echter zal Tactus – indien er sprake is van een ernstige verslaving – contact opnemen met de zorgverzekeraar om te kijken of vergoeding alsnog mogelijk is. We zullen mogelijk kosten en vergoedingen met je bespreken voordat je start met de behandeling. Lees meer hierover op: www.tactus.nl/kosten.
Over seks in ons kennisplein
- Onderzoek
- Onderzoek