Spring naar content

Verwijzen van Jeugd en jongvolwassenen

Tactus biedt hulp en advies aan huisartsen, maatschappelijk werkers, hulpverleners in de gezondheidszorg en gemeenten om zo flexibel mogelijk aan te sluiten bij de hulpvraag van de jongere.

Verwijzers en professionals

Preventie

Tactus Preventie wil problemen die ontstaan door middelengebruik, gamen en gokken voorkomen. Daarnaast willen we mensen motiveren om met risicogedrag of verslavingsgedrag aan de slag te gaan. Dit doen wij door het geven van voorlichting aan het algemene publiek en risicogroepen.

Kinderen van ouders met verslavingsproblemen

Als een ouder verslavingsproblemen heeft dan kan dit gevolgen hebben voor het kind. Deze kinderen kunnen bij ons terecht voor uitleg over wat er met hun ouder aan de hand is. En we leren ze omgaan met wisselende gevoelens en hoe ze goed voor zichzelf kunnen zorgen. Ons aanbod voor deze kinderen heet Talk ’n Joy.

Ambulante behandeling

Tactus biedt de mogelijkheid om in de eigen omgeving te werken aan herstel. Binnen de ambulante behandeling is er aandacht voor persoonlijke wensen en doelen. De jongere bepaalt, wij ondersteunen.

Klinische behandeling (Jeugdkliniek)

Ambulante zorg is niet voor iedere jongere de meest geschikte behandelmethode. Soms blijkt dat ambulante zorg alleen niet voldoende is de verslaving onder controle te krijgen. Wij bieden daarom klinische behandelingen in de jeugdkliniek aan.

 • Contact met Tactus Jeugd

  Wil je in contact komen met ons Jeugd-team? Wij zijn bereikbaar via ons hoofdkantoor of eigen e-mailadres.

  088 382 28 87

  Hoofdkantoor Tactus
  Keulenstraat 3
  7418 ET Deventer

 • Hulp voor naasten

  Omgaan met iemand met een verslaving is niet eenvoudig. Als naasten heb je soms het gevoel in een doolhof te zijn beland. Hoe vind je voor jezelf hulp en steun?

 • Kennisplein

  Meer lezen over verslavingen bij jeugd of onderzoeken die we doen? Neem dan een kijkje op het kennisplein.

Folders en Flyers

Wil je graag met leeftijdsgenoten sparren over je strijd tegen jouw verslaving of die van een naaste? Dan ben je…
In één tot vier gesprekken kijken we samen met je naar je gebruik. Het maakt niet uit waar je voor komt, of dat nou alcohol- of drugsgebruik, gokken of gamen is.
Je gebruik loopt uit de hand en je wilt daar iets aan doen. Te veel alcohol, overmatig blowen of te vaak gamen. Wat het ook is, in de jeugdkliniek kunnen we je helpen.
Als je na het gebruik van alcohol of drugs terechtkomt bij de huisartsenpost of in het ziekenhuis brengt de arts je in contact met iemand van Tactus. Om te voorkomen dat het nog een keer gebeurt.