Spring naar content

Verwijzen van Jeugd en Jongvolwassenen

Tactus biedt hulp en advies aan huisartsen, maatschappelijk werkers en hulpverleners om zo flexibel mogelijk aan te sluiten bij de hulpvraag van de jongere.

Verwijzers en professionals

Preventie

Tactus Preventie wil problemen die ontstaan door alcohol, drugs, gamen en gokken (zelfde woorden gebruiken als op rest van website) voorkomen.

Kinderen van ouders met verslavingsproblemen

Wanneer een ouder verslavingsproblemen heeft, dan kan dit negatieve gevolgen hebben voor jongeren. Vanuit Tactus preventie kunnen jongeren bij ons terecht voor uitleg wat er met hun ouder aan de hand is, leren ze omgaan met wisselende gevoelens en hoe ze goed voor zichzelf kunnen zorgen. Daarnaast kunnen ze ontdekken dat ze niet de enige zijn. Er is zowel individueel- als een groepsaanbod voor deze jongeren.

Ambulante behandeling

Tactus biedt de mogelijkheid om in de eigen omgeving te werken aan herstel. Binnen de ambulante behandeling is er aandacht voor persoonlijke wensen en doelen. De jongere bepaalt, wij ondersteunen.

Klinische behandeling (Jeugdkliniek)

Ambulante zorg niet voor iedereen jongere de meest geschikte behandelmethode. Soms blijkt dat ambulante zorg alleen niet voldoende is de verslaving onder controle te krijgen. Wij bieden daarom klinische behandelingen in de jeugdkliniek aan.

Meer voor verwijzers

 • Contact met Tactus Jeugd

  Wil je in contact komen met ons Jeugd-team? Wij zijn bereikbaar via ons hoofdkantoor of eigen e-mailadres.

  088 382 28 87

  Hoofdkantoor Tactus
  Keulenstraat 3
  7418 ET Deventer

 • Hulp voor naasten

  Omgaan met iemand met een verslaving is niet eenvoudig. Als naasten heb je soms het gevoel in een doolhof te zijn beland. Hoe vind je voor jezelf hulp en steun?

 • Kennisplein

  Meer lezen over verslavingen bij jeugd of onderzoeken die we doen? Neem dan een kijkje op het kennisplein.

Folders en Flyers

Wil je graag met leeftijdsgenoten sparren over je strijd tegen jouw verslaving of die van een naaste? Dan ben je…
Wil je weten of je wel goed om gaat met jouw schermgebruik? Hier lees je informatie over schermgebruik en tips om er beter mee om te gaan.
In één tot vier gesprekken kijken we samen met je naar je gebruik. Het maakt niet uit waar je voor komt, of dat nou alcohol- of drugsgebruik, gokken of gamen is.
Je gebruik loopt uit de hand en je wilt daar iets aan doen. Te veel alcohol, overmatig blowen of te vaak gamen. Wat het ook is, in de jeugdkliniek kunnen we je helpen.
Werken aan conditie en zelfvertrouwen, maar ook bewust worden van de gevolgen van middelen- en beeldschermgebruik.