Spring naar content

Jeugd en jongvolwassenen

Preventie voor jeugd en jongvolwassenen

Tactus Preventie richt zich op:

  • Het uitstellen van het eerste gebruik.
  • Het voorkomen van problemen die kunnen ontstaan door het gebruik van middelen.
  • Het vroegtijdig signaleren van middelenproblematiek.
  • Toeleiden naar gepaste zorg.

De focus van de preventiewerker ligt op het voorkomen van verslavingsproblematiek en het motiveren van mensen om met het risicogedrag of verslavingsgedrag aan de slag te gaan.

Dit doen wij door het geven van voorlichting aan het algemene publiek en risicogroepen. We beiden hulp aan mensen die problemen ervaren door middelengebruik, gamen of gokken, maar ook hun naasten kunnen terecht bij ons. De informatie die daarbij wordt gegeven is objectief, op feiten gebaseerd en niet moraliserend. Preventie gaat ervan uit dat mensen op basis van deze informatie zelf kunnen beslissen hoe zij verantwoord omgaan met alcohol, drugs en verslavend gedrag als gokken en gamen.

Het aanbod

Tactus Preventie richt zich op verschillende doelgroepen. Je kunt bij ons bijvoorbeeld terecht voor informatie, individuele gesprekken of trainingen.

We werken met het Basispakket Verslavingspreventie; een combinatie van kwalitatief goede interventies – zoveel mogelijk uit de databases van RIVM en NJI – die passen in de preventieketen. Gemeenten kunnen dit basispakket afnemen, al dan niet aangepast of aangevuld op basis van de vraagstukken die spelen binnen de lokale situatie.

Contact preventiewerkers

Wil je meer weten over onze preventie-activiteiten? Neem dan contact op met jouw contactpersoon binnen Tactus of vraag naar een preventiewerker.

088 382 28 87

Gerelateerd

Heb je hulp nodig met minderen of stoppen met alcohol drinken, blowen of ander drugs te gebruiken? Of wil je minder gamen of gokken? Lees wat je kan doen.
Om de kansen op een succesvolle behandeling te vergroten is het nodig om ook in het intakeproces rekening te houden met de kenmerken van de cliënt met een verstandelijke beperking.
Voor cliënten met een LVB en een verslaving zijn steeds meer behandelinterventies beschikbaar. Wij streven naar een veelzijdig en ruim aanbod in evidence–based interventies door deze doelgroep.