Spring naar content

Activiteiten

Naast het reguliere hulpverleningsaanbod, biedt Tactus ook trainingen, cursussen, seminaars en andere activiteiten aan. De meesten hiervan worden aangeboden door Jeugd & Preventie en Intact Herstel en Zelfhulp.

Filters:
Tijdens dit seminar leren we je om te gaan met je energiebalans. Door hiermee samen te oefenen en te experimenteren krijg je meer inzicht in wat voor jou werkt en hoe je hierin kunt veranderen. En vooral hoe je dit in je dagelijks leven kunt toepassen.
Wellness Recovery Action Plan (WRAP), met deze cursus leer je weer grip te krijgen (en te houden) op je leven, wanneer dat ontregeld raakt door ingrijpende gebeurtenissen. Wellness Recovery Action Plan (WRAP) is een hulpmiddel om je leven te richten op wat jou goed doet.
Deze cursus ondersteunt in je eerste stappen op weg naar werken als ervaringsdeskundige. Het is vooral een oriƫnterende cursus voor mensen die op zoek zijn naar wegen om hun eigen ervaringen in te zetten.
In Oldenzaal organiseert Intact elke donderdagavond een vrije inloop voor mensen in herstel, naasten van mensen met een verslaving en andere belangstellenden.
Intact biedt ook een zelfhulpgroep aan vrouwen die te maken hebben gehad met huiselijk geweld, zowel lichamelijk, psychisch als seksueel.
Naasten van een persoon met een verslavingsprobleem kunnen terecht bij de familie ervaringsdeskundige van Intact Herstel en Zelfhulp.
DJ MIK staat voor ‘De Jonge Mensen In Kracht’ en is een zelfhulpgroep voor, door en met jongeren tussen de 16 en de 28 jaar op diverse locatie van Tactus.
Mogelijk had je je altijd al willen verdiepen in bepaalde onderwerpen en ben je op zoek naar onlinemogelijkheden daarin.
Het is soms moeilijk om met anderen te praten over je verslavingsverleden. Hoeveel vertel je iemand? Hoe ga je om met de reactie van de ander? Deze cursus zal je helpen een weg hierin te vinden.
Wil je een zelfhulpgroep leiden en ben je al minimaal clean en lid van een Intact zelfhulpgroep? Dan kun je groepsleider worden. Zo kun jij met inlevingsvermogen, begrip en structuur andere mensen helpen in hun herstel.