Spring naar content

WERKEN BIJ

Van Basisarts tot Verslavingsarts

Hoe behandelbaar is verslaving? Wat zijn de gevolgen van verslaving bij chronische aandoeningen zoals astma en suikerziekte? Hoe ga je om met een afhankelijkheid van bijvoorbeeld cocaïne tijdens zwangerschap? En hoe zit het met onderhoudsbehandeling bij opiaatafhankelijkheid? Allemaal vraagstukken die tijdens de opleiding tot verslavingsarts aan bod komen!

Binnen Tactus is het mogelijk om je als arts te specialiseren tot verslavingsarts. Als toekomstig verslavingsarts leer je de nieuwste wetenschappelijke inzichten en pas je jouw kennis en vaardigheden toe in de praktijk. Je volgt één dag per week onderwijs in Nijmegen bij het Radboudumc, de andere drie of vier dagen werk je in de praktijk met ondersteuning van een opleider, werkbegeleider en supervisor. Als AIOS kom je voor de duur van de opleiding bij de SBOH in dienst. Zij betalen ook je opleidingskosten. De opleiding start jaarlijks in september.

Tactus biedt een zeer gevarieerd en uitgebreid behandelaanbod voor verslaving en de daarbij komende psychiatrische co-morbiditeit, waardoor er ervaring met alle facetten van de verslavingsgeneeskunde kan worden opgedaan. Meer informatie over de opleiding is te vinden op www.radboudumc.nl/verslavingsarts

Online Meet & Greet

Meer weten over de opleiding en het uitdagende vak als Verslavingsarts? Geef je dan nu op voor de
online Meet & Greet op donderdag 30 juni van 12:00-13:00 uur. Onze collega’s zullen je er alles over vertellen en je kunt er al je vragen kwijt! Meld je hieronder vrijblijvend aan.

Aanmeldformulier Meet & Greet

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uit de praktijk

  • Na haar opleiding Geneeskunde koos collega Kirsten Ellens voor de specialisatie Verslavingsgeneeskunde. Waarom koos zij voor het vak als verslavingsarts en wat maakt het zo bijzonder?

Er zijn sinds begin juni twee levensgevaarlijke MDMA-vloeistoffen ingeleverd bij locaties waar gebruikers drugs kunnen laten testen. Het gaat om vloeistoffen die pure MDMA bevat en bij inname van slechts een kleine hoeveelheid ernstige gezondheidsrisico’s kan opleveren.
Psychische problemen kunnen leiden tot verward gedrag. Het kan iedereen overkomen; in de war raken. Een onverwachte gebeurtenis kan tot verwarring en heftige emoties leide
Het ‘Herstel Netwerk Deventer’ bestaat officieel. Dit is een initiatief van Dimence, IrisZorg, Vriendendiensten Deventer, Tactus Verslavingszorg en RIBW Overijssel met financiële steun van gemeente Deventer.