Spring naar content
Tactus in Beeld

Tactus neemt deel aan ‘Make The Difference’

2 juni 2022

Tactus neemt samen met Veilig Thuis Flevoland deel aan het Europese project ‘Make The difference’.  Amethist is hierbij ook betrokken. Make the difference heeft als doel te voorkomen dat het welzijn van kinderen, in huishoudens met verslavingsproblemen, in gevaar wordt gebracht.

Het project Make the difference gaat hierbij specifiek in op de vraag hoe een bindende samenwerkingsovereenkomst tussen de verslavingszorg en jeugdzorg hier een bijdrage aan kan leveren.  Op 12 mei hebben Tactus, Veilig Thuis Flevoland en Amethist deze samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Op de foto staan Annet van Veenhuisen (directeur bedrijfsvoering van Amethist), Walter de Vos (divisiemanager Tactus Verslavingszorg) en Michael Kleespies (manager Veilig Thuis Flevoland).

Na het officiële tekenmoment stond kennismaking met elkaar centraal. Op welke manier werken de instellingen nu samen en wat is er nodig het komende jaar om door middel van deze samenwerkingsovereenkomst de KOV doelgroep eerder en beter te signaleren en tevens passende hulp aangeboden te krijgen. Het was een inspirerende workshop waarbij wethouder Froukje de Jong te gast was en afsloot met de woorden dat partnerschap essentieel is en samenwerking loont. Hiermee maken we samen het verschil!

Eén reactie op “Tactus neemt deel aan ‘Make The Difference’”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

  • Tactus in Beeld
Vanaf januari 2024 heeft Tactus Verslavingszorg de divisie Forensische Zorg en Reclassering. De Verslavingsreclassering was voorheen een aparte divisie met Ellen Schleedoorn als divisiemanager. Ellen is sinds sinds januari adjunct-directeur Forensische Zorg en Reclassering. De eindverantwoordelijkheid voor de Forensische divisie ligt…
Het Detox@Home-project onderzoekt hoe technologie kan worden ingezet om lichamelijke ontwenning in de thuisomgeving toegankelijker, effectiever en minder arbeidsintensief te maken. Promovendus Huub Lievestro (UT) ontwikkelt een prototype waarmee mensen veilig thuis kunnen detoxen. Tactus doet mee aan dit onderzoek….
  • Tactus in Beeld
Binnen Tactus beschikken we over de speciale TOPGGz-afdeling Terra. Maar wat voor zorg bieden we hier precies en wat maakt deze afdeling bijzonder?