Spring naar content
Werken bij

‘Succesverhalen, daar doen we het voor!’

25 mei 2021

GZ-psycholoog in de verslavingszorg

Jeanette Klein Snakenborg

Jeanette Klein Snakenborg is werkzaam als GZ-psycholoog en gespecialiseerd in traumazorg. Tijdens haar opleiding liep ze stage bij Tactus en sindsdien is ze niet meer weggegaan. In al die jaren dat ze bij Tactus werkt, is ze zich blijven ontwikkelen door verschillende opleidingen te volgen. Ze vertelt graag waarom ze als GZ-psycholoog in de verslavingszorg werkt.

In de verslavingszorg kom je eigenlijk alle facetten van de geestelijke gezondheidszorg wel tegen. Dat maakt het werk zo veelzijdig. Verder geeft Jeanette aan dat achter een verslaving vaak een hele geschiedenis schuilt. “Dat intrigeert me. Wat mensen allemaal mee kunnen maken in hun leven waar ze niet altijd zelf schuld aan hebben, maar wat hun overkomt. Dat ik kan bijdragen aan herstel zodat iemand zijn leven weer op kan pakken, dat is heel dankbaar werk.”

Inmiddels werkt ze al 18 jaar bij Tactus. Ze vertelt waarom ze zo graag bij Tactus werkt: “Ze geven me de gelegenheid om mijzelf te ontwikkelen en om mijn eigen koers te varen. Misschien maakt dat het wel dat ik er nog steeds werk en nog nooit ergens anders heb gekeken.”

Ik krijg de gelegenheid om mezelf te ontwikkelen en mijn eigen koers te varen.

Je kunt wel zeggen dat Jeanette niet stilstaat, ze heeft meerdere verdiepende opleidingen gevolgd voor traumaverwerkingsgerichte behandelingen, zoals EMDR practitioner en Narratieve exposure therapie. “Ik merk dat ik daarmee goed mijn cliënten kan bedienen. Dat als het ene niet werkt dat we over kunnen stappen naar het andere, dat er vaak wel een oplossing is.”

De werkzaamheden van een GZ-psycholoog zijn heel divers. Van een intake, traumatherapie, psychologisch onderzoek tot het houden van evaluatiegesprekken en regie voeren in behandeltrajecten.

Als GZ-psycholoog moet je volgens Jeanette je hoofd koel kunnen houden. Daarnaast is het handig om een helicopterview te hebben. Dit is met name relevant in het behandeltraject van een cliënt. Bovendien geeft ze aan het gevoel te hebben ‘eigen baas’ te zijn, want je krijgt veel verantwoordelijkheid, maar ze heeft ook een heel fijn team van vakkundige collega’s naast zich. Volgens Jeanette wordt er binnen het team gekeken waar je krachten liggen en hoe je eigen ontwikkeling hierin vorm kan krijgen.

Debby: ‘Het hele team is druk, maar we zijn altijd bereid elkaar te helpen’

Je moet je hoofd koel kunnen houden.

En over het team gesproken, ze heeft het gevoel er niet alleen voor te staan, ook al ben je als GZ-psycholoog verantwoordelijk voor je eigen cliënten. “Iedereen is altijd druk, maar wel bereid om elkaar te helpen.” Ze heeft met regelmaat multidisciplinaire overleggen waar collega’s issues kunnen bespreken waar ze tegenaanlopen.

Als kers op de taart deelt Jeanette nog een succesverhaal. Onlangs behandelde ze een cliënt  die begin 60 was en die rond zijn 12e een trauma opliep. Jaren zocht hij hulp, maar hij had nog nooit een EMDR-behandeling ondergaan. Met een paar sessies was hij compleet van zijn trauma af. “Ja, dat geeft mij veel voldoening, dan ga ik vol energie weer naar huis. Geweldig, want daar doen we het voor!”

Interesse?

Ben jij GZ-Psycholoog en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Neem dan vrijblijvend contact op met onze recruiter Nadine Ossel, tel. 0651884463 of via arbeidsmarktcommunicatie@tactus.nl. Een dag meelopen op een van onze locaties behoort ook tot de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

  • Onderzoek
  • /
  • Publicaties
  • /
  • Tactus in Beeld
Het onderzoek van Jeroen Staudt, klinisch neuropsycholoog, richt zich op het beter begrijpen waarom bepaalde cliënten wel goed herstellen van jarenlang gebruik van middelen en andere cliënten minder, of zelfs niet.
  • Tactus in Beeld
“Ik ben heel enthousiast. Alles is hier voor mezelf. Ik hoef niks meer te delen. De rommel die ik opruim, is van mezelf.”
  • Methodes
  • /
  • Tactus in Beeld
Verdiepingsdiagnostiek (VD) is een kort diagnostisch onderzoek met advies over mogelijkheden voor eventuele behandeling. Het is op aanvraag en bestemd voor de adviesrapportage van Verslavingsreclassering en is bedoeld voor forensische cliënten met psychiatrische- en/of verslavingsproblematiek. Angelique Nieuwenhuis, klinisch psycholoog en…