Spring naar content
Werken bij

‘Op je gympies naar je werk, in plaats van een mantelpakje’

18 mei 2021

Werken op de zorgadministratie

Mireille Abbenhues


Werken op de zorgadministratie saai? Nee, zeker niet. Als iemand op een feestje aan Mireille Abbenhues vraagt wat voor werk ze doet, dan laat ze expres het woord ‘zorgadministratie’ achterwege. “Het klinkt suf, maar juist door de dynamiek van de mensen om je heen, maakt het werk heel erg divers en leuk.”

Mireille werkt nu twee jaar bij Tactus in de zorgadministratie die gericht is op de forensische zorg. Hierdoor heeft ze ook cliëntcontact wat andere medewerkers in de zorgadministratie niet direct hebben. Nieuwsgierig naar haar werkzaamheden? Lees dan haar verhaal!

“Als eerst check ik altijd mijn mailbox en stel ik prioriteiten. Ondertussen word ik gedurende de dag gebeld door cliënten, collega’s of verwijzende instanties met allemaal vragen rondom het behandeltraject van cliënten. Verder is er op kantoor veel inloop van bijvoorbeeld cliënten. Daar ben ik eigenlijk de hele dag druk mee.”

Verder controleert ze of alle stappen van het cliëntdossier worden doorlopen. Samen met de behandelaar zorgt ze voor een kloppend dossier. “Soms is het echt puzzelen, dat maakt het heel uitdagend om alles rond te krijgen. Dat moet je liggen, maar dat vind ik toevallig wel heel leuk.”

Het is uitdagend om alles in de cliëntdossiers rond te krijgen.


Daarnaast notuleert ze bij een multidisciplinair overleg waar ze het een en ander meekrijgt over de cliënten. “Ik overzie de wijze waarop een cliënt binnenkomt, nadat de cliënt zich al gemeld heeft bij de receptie. Ik zorg al een beetje voor de veiligheid van de afdeling als het ware. Ik probeer in te schatten of iemand helder of onder invloed binnenkomt. En anders dan haal ik er iemand bij. Hierdoor is het nooit saai.”


Mireille volgt veel trainingen en cursussen bij Tactus. “Op basis van uitkomsten van een test die je competenties weergeeft, kan je gericht trainingen volgen. Binnen Tactus worden we daar erg toe gemotiveerd en het helpt mij zeker met mijn werk.”

Zoals de titel al aangeeft, houdt Mireille van een informele sfeer. Daarom zit ze bij Tactus helemaal op haar plek. “Dat je op je gympjes naar je werk kan en niet met een mantelpakje achter een bureau hoeft te zitten. Dat past heel erg bij mij. Dan hoef ik mij niet anders voor te doen dan ik ben.”

Je moet alle ballen hoog kunnen houden.

Het team van Mireille bestaat uit meerdere collega’s, maar ieder werkt op een eigen kliniek. Je zal denken dat ze daarom onderling weinig contact hebben, maar niets is minder waar. Ze hebben bijna dagelijks telefonisch contact met elkaar. “Gewoon om te sparren over dingen waar je tegenaan loopt, maar ook om je hart te luchten.” Daarnaast werken ze twee keer in de maand bij elkaar op locatie. Een aardig hecht team dus!

Rustig stilzitten zit er voor een zorgadministratie medewerker niet in. Je moet goed kunnen multitasken, stressbestendig zijn, orde en structuur bewaken, maar je moet met name klantgericht zijn. Het klinkt allemaal best algemeen, maar volgens Mireille is het toch echt waar. Heb je het hele verhaal gelezen? Dan blijkt stiekem dat je zorgadministratie helemaal niet ‘suf’ vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

  • Blog: wij zijn Tactus
De zomer staat voor de deur en het festivalseizoen inmiddels wel gestart gegaan. Ook daar gaan we als Tactus naartoe, maar niet om dansjes te doen.
  • Tactus in Beeld
Vanaf januari 2024 heeft Tactus Verslavingszorg de divisie Forensische Zorg en Reclassering. De Verslavingsreclassering was voorheen een aparte divisie met Ellen Schleedoorn als divisiemanager. Ellen is sinds sinds januari adjunct-directeur Forensische Zorg en Reclassering. De eindverantwoordelijkheid voor de Forensische divisie ligt…
Het Detox@Home-project onderzoekt hoe technologie kan worden ingezet om lichamelijke ontwenning in de thuisomgeving toegankelijker, effectiever en minder arbeidsintensief te maken. Promovendus Huub Lievestro (UT) ontwikkelt een prototype waarmee mensen veilig thuis kunnen detoxen. Tactus doet mee aan dit onderzoek….