Spring naar content
Werken bij

‘Limiteer jezelf nooit en kom werken bij de reclassering!’

16 september 2021

Reclasseringswerker bij Tactus

Jacoline van Keulen

Werken bij de reclassering is werken met een uitdagende doelgroep. Jacoline van Keulen, reclasseringsmedewerker, maak je hier heel erg blij mee. Hoe ingewikkelder de cliënt hoe meer voldoening zij van haar werk krijgt. Al 3 jaar werkt zij in het team in Flevoland. Jaren die voor haar gevoel voorbij zijn gevlogen.

“Ik kwam hier binnen als toezichthouder maar ben ook al gauw adviesrapporten gaan schrijven. Binnen ons team wordt echt gekeken naar waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Onze doelgroep wordt door een overgroot deel van de Nederlandse bevolking toch gezien als lastig, terwijl het hele leuke mensen zijn! Ik werk persoonlijk graag met jongeren tot 28 jaar. Als er dan over zo’n jong persoon wordt gezegd: ‘Dat wordt niets meer’, dan denk ik bij mezelf: ‘Daar valt altijd nog wat uit te halen!’ En uit de praktijk blijkt dat ook. Iedereen heeft natuurlijk een eigen keuze, iemand kan ervoor kiezen niet te willen stoppen met gebruik. Maar als ik dan uiteindelijk wel voor elkaar krijg dat iemand stopt met het plegen van delicten dan vind ik dat ook een mooi doel. Niet iedereen kan stappen vooruit maken als je maar niet achteruit gaat. Daarom is het belangrijk dat je als reclasseringsmedewerker een lange adem hebt.

Naast dat ik als adviseur geregeld in de rechtbank te vinden ben voor zowel adviesrapportages als voor het advies om een voorwaardelijk strafdeel ten uitvoer te laten leggen in mijn functie als toezichthouder, regel ik ook samen met een collega alle enkelbanden binnen Flevoland. Daarnaast werk ik met cliënten die op de TopX lijst staan, dit zijn mensen die meerdere high impact crimes hebben gepleegd. Het werk is dus heel veelzijdig!

Ons team in Flevoland kenmerkt zich door zorg voor elkaar. We houden van humor en positieve vibes. Ook al komt iemand net van school, fris van de theorie, ook dan pas je hier. Als je maar bereid bent te leren, je hoeft niet alles direct te weten. Maar je moet je wel weten op te trekken aan anderen. Veel mensen denken dat ze het werk niet aankunnen maar doordat we zo’n hecht team zijn kun je alles aan. Dus limiteer jezelf nooit en kom werken bij de reclassering!”

Interesse?

Lijkt het je ook uitdagend om als reclasseringswerker aan de slag te gaan? Bekijk dan snel onze vacatures >>

Als jouw reactie een URL bevat moet deze beginnen met 'www.' en zonder 'http(s)://' om geaccepteerd te worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De URL moet beginnen met 'www.' en zonder 'http(s)://' om geaccepteerd te worden.

Gerelateerd

  • Blog: wij zijn Tactus
Terwijl Nederland zucht onder een code oranje voor de extreme hitte, heb ik het gemak van een code blauw. Op het moment van schrijven zit ik nog steeds gedeeltelijk in de kliniek in Zutphen.
  • Blog: wij zijn Tactus
Eind mei kon je lezen over huiselijk geweld, en hoe ik daar een groot deel van mijn leven mee te maken heb gehad. Bij drie verschillende exen, allemaal anders. Daarnaast ben ik in mijn jeugd emotioneel verwaarloosd.
  • Blog: wij zijn Tactus
Begin mei had ik wéér een terugval; drie maal dus sinds de Grote Nuchterheid van 2018. Gelukkig had ik goede mensen en hulp om me heen en heb ik relatief vroeg ingegrepen.