Spring naar content
Werken bij

‘Ideaal dat ik mijn eigen tijd kan indelen!’

6 oktober 2022

Sociotherapeutisch medewerker in de flexpool

Kirsten Jansen, sociotherapeutisch medewerker

Na jaren in de zorg te hebben gewerkt werd het voor Kirsten Jansen (44), sociotherapeutisch medewerker, duidelijk dat ze er voor de client wil zijn. Alleen het vele overleggen en de administratieve rompslomp gaat haar tegenstaan. Daarom dat ze de overstap naar de flexpool (klinieken) maakt en daar heeft ze nog geen dag spijt van gehad.

“Rond de 15e van elke maand krijgen we een rooster met alle openstaande diensten voor de maand erop door. Ik probeer dan zoveel mogelijk om mijn privé-agenda heen te plannen. Als ik door de weeks veel privé afspraken heb staan, kies ik ervoor om meer in het weekend te werken en andersom. De keuze uit 7 werkdagen maakt het heel flexibel. Zo kun je ook wat makkelijker een lang weekend weg zonder dat je er vrije dagen voor op hoeft te nemen; ideaal! Als ik onverwacht een keer niet dan kan ik terugvallen op mijn team van flexwerkers. We hebben een gezamenlijke groepsapp waarin we diensten onderling kunnen ruilen maar ook vragen kunnen stellen. Ook komen we af en toe samen voor intervisie, wat heel prettig is omdat je daar zaken bespreekt waar je als flexwerker tegenaan loopt.

Je kunt kiezen uit verschillende locaties met elk een eigen doelgroep. Op de detox ben je gericht op hoe het lichamelijk gaat, bekijk je of iemand medicatie nodig heeft en wat het natraject wordt. Hier sta je cliënten bij eerst hun lichaam schoon te krijgen. Op de klinische behandeling kijk je veel meer met de client naar wat er is gebeurd, hoe ze omgaan met de zucht en waar het vandaan komt. Ook draai je hier mee met de behandelblokken. En om de afwisseling compleet te maken hebben we ook nog de forensische tak. Je werkt dan in een gesloten setting waar personen op gelast van de rechter aan hun verslaving moeten werken en verplicht moeten afkicken. Daar bestaat het werk meer uit het bieden van dagbesteding zoals een spelletje doen of een potje tafeltennis  en je houdt goed in de gaten hoe het met de cliënten gaat. Omdat je zo dicht op de client zit en nauw contact hebt ga je makkelijk het gesprek aan.

De flexpool is ook een mooie plek om in te stromen als je nog op zoek bent naar je eigen kwaliteiten en welke doelgroep jouw het beste ligt want er is zoveel diversiteit binnen Tactus. Natuurlijk heb ik een favoriete werkplek maar flexwerken geeft mij zoveel vrijheid en de baan die ik zocht. Een baan waarbij ik er volledig voor de cliënt kan zijn en zo mijn passie voor de zorg optimaal kan inzetten.

Ook werken in de flexpool?

Ben jij verpleegkundige, sociotherapeut of woonbegeleider en zie jij zoveel vrijheid en afwisseling in een functie ook zitten? Kom dan werken in onze flexpool!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

  • Tactus in Beeld
Wat ga je doen met je promotie?  “Op de eerste plaats wil ik dat dit soort analyses verder uitgebreid worden met onze resultaatmetingen, en over opeenvolgende behandelepisodes.
  • Tactus in Beeld
Je moet de paaltjes bij de weg houden en niet de weg bij de paaltjes. In de gezondheidszorg als systeem is dit alleen maar erger geworden.
  • Tactus in Beeld
Bestuurder Ruud Rutten gaat met pensioen en dit is zijn laatste interview bij Tactus. We kijken terug op zijn jaren bij Tactus en op zijn promotie.