Spring naar content
Tactus in Beeld

Een rondleiding bij Tactory in Rekken

2 juni 2022

Onlangs bereikten we de 20.000 volgers op onze LinkedIn pagina en die mijlpaal moest uiteraard gevierd worden. Op LinkedIn konden volgers meedoen aan een winactie, waarbij een rondleiding bij Tactory te winnen was. Winnaressen Tiny, Bianca en Jolein kwamen langs voor een bezoekje in het mooie Rekken.

In de prachtige bossen van Rekken ligt één van onze klinieken verscholen. Omgeven door de rustgevende natuur werken cliënten hier aan hun herstel. Dit doen ze onder andere door naast de behandeling dagelijks aan de slag te gaan bij Tactory, de dagbesteding. Gemiddeld verblijven de cliënten hier zo’n twaalf weken.

Werkmeester Arnold ontvangt de drie dames voor een kop koffie en een kijkje op het terrein. Na de koffie zijn de dieren de eerste stop: in een groen weitje bij de boomgaard graast een pony en even verderop scharrelen een stuk op tien kippen en twee eenden. “Eén van onze cliënten zorgt voor ze en vindt ook dat erg leuk. Eieren rapen, voeren en vers drinkwater geven”, vertelt Arnold. Dan loopt het gezelschap verder naar de moestuin, waar allerlei plantjes en kruiden groeien. Hier kunnen cliënten helpen met zaaien of oogsten. Er is dan ook van alles te vinden, van uien tot aardbeien. Achter de moestuin ligt een enorme stapel houtblokken, klaar om door cliënten in stukken gehakt te worden: “Dat is een van de meest favoriete bezigheden hier buiten,” vertelt Arnold. “Veel jongens willen iedere dag wel hout hakken.”

In de houtwerkplaats wordt door de cliënten hard gewerkt aan verschillende producten, zoals vogelhuisjes, bankjes, picknicktafels en kratjes. “De dagbesteding is hier echt onderdeel van de behandeling, en ook zeker van groot belang”, vertelt Arnold. “Zo geeft het de cliënten bijvoorbeeld een goed gevoel om nuttig bezig te zijn, zorgt het voor meer zelfvertrouwen en geeft het structuur.” De jongens die in de werkplaats bezig zijn bieden de dames nog een kopje koffie aan en vertellen wat over zichzelf en wat ze het leukste vinden om te doen bij de dagbesteding. In de werkplaats staat ook het leuke houten bankje klaar dat Tiny heeft gewonnen en dus mee naar huis krijgt.

“Het was een hele leuke middag en ik heb er het nodige van opgestoken. Ook het contact met enkele bewoners was erg leuk. Ze vertelden zonder gene over hun leven en hun verslaving. Later werd het gewonnen houten bankje door één van de medewerkers bij mij thuis afgeleverd. Een blijvende herinnering!”, vertelt Tiny.

Geef een reactie

De reacties zijn openbaar en kunnen door iedereen gelezen worden. Meer over de spelregels: reageren op kennisplein

Als jouw reactie een URL bevat moet deze beginnen met 'www.' en zonder 'http(s)://' om geaccepteerd te worden.

Gerelateerd

Vanaf 2009 werkt Jos Kwakkenbos bij Tactus. Hij heeft lange tijd op klinische afdelingen gewerkt. In oktober 2022 kreeg hij een andere functie. Hij begon met het geven van de training Motiverende Gespreksvoering.   “Ik heb nu vijf trainingen gegeven van…
“Ga eens naar een zelfhulpgroep voor iets extra’s. Die tip kreeg ik tijdens mijn behandeling bij Tactus”, Cees Arensman praat over zijn ervaringen. “Iedereen begrijpt je daar. Elke week jouw verhaal doen is zo fijn. Ik leerde open te zijn…
“eHealth moet een vanzelfsprekend en integraal onderdeel worden in ons zorgproces” aldus Karlijn de Groot, programmamanager digitale zorg. Zo ziet Tactus de rol van eHealth om toegankelijke en effectieve zorg te leveren aan cliënten. eHealth betreft het gebruik van technologie…