Spring naar content
Artikelen

Een rondleiding bij Tactory in Rekken

2 juni 2022

Onlangs bereikten we de 20.000 volgers op onze LinkedIn pagina en die mijlpaal moest uiteraard gevierd worden. Op LinkedIn konden volgers meedoen aan een winactie, waarbij een rondleiding bij Tactory te winnen was. Winnaressen Tiny, Bianca en Jolein kwamen langs voor een bezoekje in het mooie Rekken.

In de prachtige bossen van Rekken ligt één van onze klinieken verscholen. Omgeven door de rustgevende natuur werken cliënten hier aan hun herstel. Dit doen ze onder andere door naast de behandeling dagelijks aan de slag te gaan bij Tactory, de dagbesteding. Gemiddeld verblijven de cliënten hier zo’n twaalf weken.

Werkmeester Arnold ontvangt de drie dames voor een kop koffie en een kijkje op het terrein. Na de koffie zijn de dieren de eerste stop: in een groen weitje bij de boomgaard graast een pony en even verderop scharrelen een stuk op tien kippen en twee eenden. “Eén van onze cliënten zorgt voor ze en vindt ook dat erg leuk. Eieren rapen, voeren en vers drinkwater geven”, vertelt Arnold. Dan loopt het gezelschap verder naar de moestuin, waar allerlei plantjes en kruiden groeien. Hier kunnen cliënten helpen met zaaien of oogsten. Er is dan ook van alles te vinden, van uien tot aardbeien. Achter de moestuin ligt een enorme stapel houtblokken, klaar om door cliënten in stukken gehakt te worden: “Dat is een van de meest favoriete bezigheden hier buiten,” vertelt Arnold. “Veel jongens willen iedere dag wel hout hakken.”

In de houtwerkplaats wordt door de cliënten hard gewerkt aan verschillende producten, zoals vogelhuisjes, bankjes, picknicktafels en kratjes. “De dagbesteding is hier echt onderdeel van de behandeling, en ook zeker van groot belang”, vertelt Arnold. “Zo geeft het de cliënten bijvoorbeeld een goed gevoel om nuttig bezig te zijn, zorgt het voor meer zelfvertrouwen en geeft het structuur.” De jongens die in de werkplaats bezig zijn bieden de dames nog een kopje koffie aan en vertellen wat over zichzelf en wat ze het leukste vinden om te doen bij de dagbesteding. In de werkplaats staat ook het leuke houten bankje klaar dat Tiny heeft gewonnen en dus mee naar huis krijgt.

“Het was een hele leuke middag en ik heb er het nodige van opgestoken. Ook het contact met enkele bewoners was erg leuk. Ze vertelden zonder gene over hun leven en hun verslaving. Later werd het gewonnen houten bankje door één van de medewerkers bij mij thuis afgeleverd. Een blijvende herinnering!”, vertelt Tiny.

Als jouw reactie een URL bevat moet deze beginnen met 'www.' en zonder 'http(s)://' om geaccepteerd te worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De URL moet beginnen met 'www.' en zonder 'http(s)://' om geaccepteerd te worden.

Gerelateerd

  • Blog: wij zijn Tactus
Mijn eerste gedachte bij het woord verbinding, themawoord van vandaag, was een experiment van het kaliber ‘doe dit niet thuis’, waarvan ik ongewild getuige werd.
  • Blog: wij zijn Tactus
Achttien voorgaande blogs heb ik al geschreven. Superleuk en in 99% van de gevallen krijg ik daar ook positieve reacties op. En heel stiekem, vind ik dat soms ook wel een beetje jammer.
  • Artikelen
Onlangs bereikten we de 20.000 volgers op onze LinkedIn pagina, een mijlpaal die uiteraard gevierd moest worden. Op LinkedIn konden volgers meedoen aan een winactie, waarbij een rondleiding bij Tactory te winnen was. Winnaressen Tiny, Bianca en Jolein kwamen langs voor een bezoekje in het mooie Rekken.