Spring naar content
Werken bij

‘Waarom de opleiding tot Verpleegkundig Specialist de beste vervolgstap in je carrière is’

Van HBO-Verpleegkundig tot Regiebehandelaar

Guy Severein

Als HBO-V student kom Guy Severein voor een stageplek bij toeval in de verslavingszorg terecht. “Tijdens mijn opleiding was er weinig aandacht voor de verslavingszorg dus ik had geen idee wat ik moest verwachten. Dat het werkveld mij zo positief verraste en ik ontzettend geïntrigeerd raakte door de doelgroep, daar stond ik wel van te kijken.

Na mijn stage ging ik fulltime aan de slag op de detox-afdeling. Ik merkte dat ik meer uitdaging zocht in mijn werk en maakte daarom de overstap naar het FACT-team als casemanager. Al snel kwam ik in contact met onze verpleegkundig specialist-opleiders. Helaas kreeg ik te horen dat het voor deze stap nog te vroeg was voor mij. In 2020 solliciteerde ik opnieuw en vervolgens mocht ik in januari 2021 starten.

Vanaf het eerste moment ligt de lat van de opleiding hoog maar hier groei je tijdens je studie vanzelf in mee.

In het eerste studiejaar wordt de basis gelegd. Dat jaar was vooral een zoektocht naar m’n positie in mijn werk, want als regiebehandelaar heb je een hele andere rol. In het tweede en derde jaar krijg je binnen de opleiding de mogelijkheid tot keuzevakken. Welke keuzevak je kiest daar wordt je geheel vrij in gelaten, mijn interesse ligt bijvoorbeeld bij trauma. Je krijgt dan ook de ruimte om je te bekwamen in verschillende onderdelen. Binnen onze verpleegkundig specialist-vakgroep zie je ook terug dat iedereen zijn/haar eigen competenties/interesses heeft.

Vanaf het eerste moment ligt de lat van de opleiding hoog maar hier groei je tijdens je studie vanzelf in mee. Het regiebehandelaarschap staat constant centraal. Je moet er flink tegenaan maar dat is de investering helemaal waard. Ondanks dat ik nog een paar maanden moet voor ik mijn opleiding kan afronden kan ik nu al met volle overtuiging zeggen dat dit écht de beste vervolgstap in mijn carrière is geweest.

Interesse?

Heb jij de ambitie om je als HBO-verpleegkundige verder te ontwikkelen en lijkt het je een uitdaging om in de toekomst aan de slag te gaan in de rol van regiebehandelaar? Lees dan snel verder >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

  • Blog: wij zijn Tactus
De zomer staat voor de deur en het festivalseizoen inmiddels wel gestart gegaan. Ook daar gaan we als Tactus naartoe, maar niet om dansjes te doen.
  • Tactus in Beeld
Vanaf januari 2024 heeft Tactus Verslavingszorg de divisie Forensische Zorg en Reclassering. De Verslavingsreclassering was voorheen een aparte divisie met Ellen Schleedoorn als divisiemanager. Ellen is sinds sinds januari adjunct-directeur Forensische Zorg en Reclassering. De eindverantwoordelijkheid voor de Forensische divisie ligt…
Het Detox@Home-project onderzoekt hoe technologie kan worden ingezet om lichamelijke ontwenning in de thuisomgeving toegankelijker, effectiever en minder arbeidsintensief te maken. Promovendus Huub Lievestro (UT) ontwikkelt een prototype waarmee mensen veilig thuis kunnen detoxen. Tactus doet mee aan dit onderzoek….