Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Advies en Hulp > Wachttijden Tactus

Wachttijden Tactus

Bij Tactus streven we er naar de wachttijden voor intake en behandeling zo kort mogelijk te houden. Na aanmelding, nemen wij telefonisch contact op met je om een intake afspraak te maken. Hieronder staat een overzicht van de actuele wachttijden.

Overzicht wachttijden april / mei 2020 in weken.

wachttijden Tactus

Een aanvaardbare wachttijd voor start van de behandeling vanaf de intake is tien weken. Voor onze internetbehandelingen is de wachttijd op dit moment gemiddeld vier weken.

Aanmeldwachttijd
Dit is het aantal weken tussen het moment dat je een afspraak maakt bij Tactus en het moment dat je voor een eerste intakegesprek kunt komen.

Behandelwachttijd
Dit is het aantal weken tussen het moment na het eerste intakegesprek en de start van de daadwerkelijke behandeling. Deze wachttijd kan ontstaan doordat na het eerste intakegesprek eventueel nog onderzoek gedaan moet worden. Of dat je moet wachten tot er plaats is voor een specifieke behandelvorm (zoals opname) die voor je geschikt is.

De daadwerkelijk gerealiseerde wachttijd kan voor jou anders uitpakken dan gepubliceerd. Er kunnen zich gebeurtenissen of omstandigheden voordoen die de wachttijd doen verminderen of oplopen. De gepubliceerde wachttijd is dan ook een zo realistisch mogelijke indicatie hoe lang je naar verwachting op de intake of behandeling moet wachten.

Treeknormen
Tactus houdt zich zo veel mogelijk aan de landelijke normen voor wachttijden, de zogenoemde Treeknormen. Volgens de Treeknormen moeten cliënten binnen vier weken na het eerste contact een intakegesprek hebben gehad.

Wanneer je de wachttijd te lang vindt, dan kun je altijd contact opnemen met ons op telefoonnummer 088 382 28 87 of je zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Je zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraar gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Je kunt altijd alvast eens binnenlopen bij een groep van Intact Herstel en Zelfhulp voor verslaafden en hun naasten. Zij bieden ook een luisterend oor iedereen die te maken heeft met verslaving en zijn dag en nacht bereikbaar op telefoonnummer 088 382 28 80.