Spring naar content

Opening Zwembadmuseum Oldenkotte voorjaar 2024

Tijdens het afscheid van bestuurder Ruud Rutten op 30 november jl. kregen de aanwezigen een sneak preview te zien van het nog te openen Zwembadmuseum Oldenkotte in Rekken.

In april 2023 opende Tactus het vernieuwde Oldenkotte en maakte hier ruimte voor het bewaren van de geschiedenis in het voormalige zwembad. Het museum is een initiatief van de Stichting Erfgoed Van Ouwenaller in samenwerking met Tactus. Het museum gaat op gezette tijden open vanaf het voorjaar van 2024.

In het Zwembadmuseum Oldenkotte krijg je een prachtig beeld van de ontwikkeling van de Rekkense Inrichtingen vanaf 1910 tot de opheffing van de Van Ouwenaller Vereniging in 2001 en van Tactus Verslavingszorg vanaf 1900 t/m nu. Ook zal Tactus deze ruimte gaan benutten voor bijzondere bijeenkomsten en om studenten van diverse zorgopleidingen in iets te laten zien van de geschiedenis van de psychiatrie en verslavingszorg in hun regio.

In Zwembadmuseum Oldenkotte dompel je jezelf onder in de geschiedenis met tijdlijnen, foto’s, voorwerpen, video’s, geschriften en andere materialen die je hier na de opening kunt komen bekijken.

Tactus is er bijzonder blij mee en trots op dat het gelukt is om belangrijk erfgoed op deze manier te bewaren voor de toekomst.

Razende reporter Ebel Jan van Dijk (Blend Events) op bezoek in het Zwembadmuseum Oldenkotte in Rekken

Naam
Een artikel over het museum verscheen in Zorg | Achterhoek Nieuws. Bewoners van Rekken en medewerkers van Tactus deden mee aan de wedstrijd voor de naamgeving van het museum waar uiteindelijk Zwembadmuseum Oldenkotte uit werd gekozen. De naam werd tijdens het afscheid van Ruud Rutten onthuld.