Spring naar content
Onderzoek

Proefschrift Ruud Rutten

5 oktober 2023

Op 3 oktober 2023 verdedigde Tactus bestuurder Ruud Rutten zijn proefschrift ‘Profiling patients with substance use disorders and their care utilization’ bij de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Zijn promotieonderzoek is gebaseerd op diverse beschikbare data van Tactus die hij samen met een aantal onderzoekers binnen NISPA en Tactus heeft onderzocht. Het proefschrift geeft een inkijkje in de verslavingszorg, de mensen die gebruik maken van de zorg en welke behandelingen er worden geboden. Ook geeft het inzicht in de differentiatie in ernst en zorgintensiteit binnen de verslavingszorg en hoe deze met elkaar samenhangen.

Het complete proefschrift kun je opvragen via j.ooink@tactus.nl. Of bekijk een gecomprimeerde versie hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

  • Tactus in Beeld
Door Tactus, FEA (Federatie Eerstelijnszorg Almelo) en Menzis is enkele jaren geleden een project gestart naar vroegsignalering en -behandeling van verslaving in de huisartsenpraktijk in de regio Almelo.
  • Tactus in Beeld
‘Mijn verhaal is mijn werk. Wat ik heb meegemaakt is mijn kracht. Ik vertel alles en herken het bij anderen. Dat is familie ervaringsdeskundigheid.’ 
  • Tactus in Beeld
Er lijkt rond de kerst een piek te liggen aan media-aandacht voor mensen die dakloos zijn. Als de vorst weg blijft, neemt de aandacht af. Kille cijfers zonder gezicht duiken af en toe op in de media. Het gaat om…