Spring naar content
Onderzoek

Proefschrift Ruud Rutten

5 oktober 2023

Op 3 oktober 2023 verdedigde Tactus bestuurder Ruud Rutten zijn proefschrift ‘Profiling patients with substance use disorders and their care utilization’ bij de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Zijn promotieonderzoek is gebaseerd op diverse beschikbare data van Tactus die hij samen met een aantal onderzoekers binnen NISPA en Tactus heeft onderzocht. Het proefschrift geeft een inkijkje in de verslavingszorg, de mensen die gebruik maken van de zorg en welke behandelingen er worden geboden. Ook geeft het inzicht in de differentiatie in ernst en zorgintensiteit binnen de verslavingszorg en hoe deze met elkaar samenhangen.

Het complete proefschrift kun je opvragen via j.ooink@tactus.nl. Of bekijk een gecomprimeerde versie hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

  • Blog: wij zijn Tactus
De zomer staat voor de deur en het festivalseizoen inmiddels wel gestart gegaan. Ook daar gaan we als Tactus naartoe, maar niet om dansjes te doen.
  • Tactus in Beeld
Vanaf januari 2024 heeft Tactus Verslavingszorg de divisie Forensische Zorg en Reclassering. De Verslavingsreclassering was voorheen een aparte divisie met Ellen Schleedoorn als divisiemanager. Ellen is sinds sinds januari adjunct-directeur Forensische Zorg en Reclassering. De eindverantwoordelijkheid voor de Forensische divisie ligt…
Het Detox@Home-project onderzoekt hoe technologie kan worden ingezet om lichamelijke ontwenning in de thuisomgeving toegankelijker, effectiever en minder arbeidsintensief te maken. Promovendus Huub Lievestro (UT) ontwikkelt een prototype waarmee mensen veilig thuis kunnen detoxen. Tactus doet mee aan dit onderzoek….