Spring naar content
Artikelen

Samenwerkingsovereenkomst Tactus en Aveleijn

Sinds begin 2007 werken Tactus en Aveleijn samen op het gebied van onderzoek en zorg voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) met middelenproblematiek. Eind juli hebben de bestuurders van beide organisaties de bestaande samenwerkingsovereenkomst hernieuwd.

De laatste jaren is er gelukkig meer aandacht voor (problematisch) middelengebruik onder mensen met een lichte verstandelijke beperking. Middelengebruik in deze groep kan leiden tot zorgelijke situaties. Binnen de LVB- en verslavingszorg wordt ingezet op screening, voorlichting en gespecialiseerde behandeling.

Tactus en Aveleijn zien het als een gezamenlijke verantwoordelijkheid om de zorg voor mensen met een LVB en verslavingsproblemen verder te verbeteren. Door deze samenwerking vergroten beide organisaties hun expertise. Zij doen samen onderzoek, zetten scholing op en ontwikkelen verschillende methodieken voor diagnostiek, preventie en behandeling.

Mooie voorbeelden:

Vanuit Aveleijn staan op de foto: Susanne Bentvelsen (midden), Lid Raad van Bestuur, Christien Rippen (recht), Manager Zorgondersteuning en Behandeling, Willem den Hartog Voorzitter Raad van Bestuur,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

  • Werken bij
Werken bij de reclassering is werken met een uitdagende doelgroep. Jacoline van Keulen, reclasseringsmedewerker, maak je hier heel erg blij mee. Hoe ingewikkelder de cliënt hoe meer voldoening zij van haar werk krijgt. Als 3 jaar werkt zij in het team in Flevoland. Jaren die voor haar gevoel voorbij zijn gevlogen.
  • Werken bij
Nog maar net aan de slag als reclasseringswerker is collega Narada Clare. Als toezichthouder begeleidt hij cliënten en controleert hij of deze zich aan de afspraken en voorwaarden houden die zijn opgelegd door de rechter.
  • Werken bij
Van automonteur naar beveiliger, het leven kan soms gek lopen en dat heeft Jeroen Egbers wel ondervonden. Inmiddels werkt hij al 1,5 jaar met veel plezier op de afdeling Veiligheid & Toezicht van de Piet Roordakliniek.