Spring naar content
Tactus in Beeld

Samenwerkingsovereenkomst Tactus en Aveleijn

Sinds begin 2007 werken Tactus en Aveleijn samen op het gebied van onderzoek en zorg voor mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) met middelenproblematiek. Eind juli hebben de bestuurders van beide organisaties de bestaande samenwerkingsovereenkomst hernieuwd.

De laatste jaren is er gelukkig meer aandacht voor (problematisch) middelengebruik onder mensen met een lichte verstandelijke beperking. Middelengebruik in deze groep kan leiden tot zorgelijke situaties. Binnen de LVB- en verslavingszorg wordt ingezet op screening, voorlichting en gespecialiseerde behandeling.

Tactus en Aveleijn zien het als een gezamenlijke verantwoordelijkheid om de zorg voor mensen met een verslaving & LVB verder te verbeteren. Door deze samenwerking vergroten beide organisaties hun expertise. Zij doen samen onderzoek, zetten scholing op en ontwikkelen verschillende methodieken voor diagnostiek, preventie en behandeling.

Mooie voorbeelden:

Vanuit Aveleijn staan op de foto: Susanne Bentvelsen (midden), Lid Raad van Bestuur, Christien Rippen (recht), Manager Zorgondersteuning en Behandeling, Willem den Hartog Voorzitter Raad van Bestuur,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

  • Blog: wij zijn Tactus
De zomer staat voor de deur en het festivalseizoen inmiddels wel gestart gegaan. Ook daar gaan we als Tactus naartoe, maar niet om dansjes te doen.
  • Tactus in Beeld
Vanaf januari 2024 heeft Tactus Verslavingszorg de divisie Forensische Zorg en Reclassering. De Verslavingsreclassering was voorheen een aparte divisie met Ellen Schleedoorn als divisiemanager. Ellen is sinds sinds januari adjunct-directeur Forensische Zorg en Reclassering. De eindverantwoordelijkheid voor de Forensische divisie ligt…
Het Detox@Home-project onderzoekt hoe technologie kan worden ingezet om lichamelijke ontwenning in de thuisomgeving toegankelijker, effectiever en minder arbeidsintensief te maken. Promovendus Huub Lievestro (UT) ontwikkelt een prototype waarmee mensen veilig thuis kunnen detoxen. Tactus doet mee aan dit onderzoek….