Spring naar content
Blog: wij zijn Tactus

Samen of alleen

26 januari 2021

Tja, en dan word je als preventiewerker gevraagd om een blog te schrijven. Nu is schrijven niet mijn sterkste punt. Een vlog zou veel beter zijn, of zelfs een podcast, maar wie weet doen we dat volgend jaar. Deze keer een blog, met als titel ‘samen of alleen?’, waarbij ik gelijk mijn collega heb gebeld en vroeg: “wat kan ik met dit onderwerp?” Hij zei: “Nou, mijn vriendin heeft dit weekend heerlijke mocktails gemaakt. Mijn broer kwam op bezoek en deed ook gezellig mee.” Ik moest stiekem heel hard lachen dat hij mocktails aan het drinken was: ik zie mijn collega toch eerder een 0.0 wegtikken. Top vriendin heeft hij.

Als ik kijk naar mijn eigen omgeving, ben ik afgelopen weekend nog niet in de verleiding gekomen om zoiets hips en non-alcoholisch te drinken. Al zag ik wel mooie alternatieven bij een bepaalde slijterij voorbijkomen. Ja, in december zijn er wel paar flessen genuttigd: kerst, vrij zijn, oud en nieuw, donkere dagen en guur weer buiten. Maar nu ik tijdens deze lockdown weinig afspreek met vrienden geniet ik ook heerlijk van mijn thee, fris of watertje. Je leest het goed: IK. Mijn partner in crime en de liefde heeft het nog niet heel scherp of hij wel of niet actief mee gaat doen. Tot op heden heeft hij nog geen alcoholische drank genuttigd en staat de 0.0 verder vooraan in de koelkast dan het speciaalbier.

Een vriendin waar ik regelmatig wel eens een glas wijn mee drink, keek mij in december vreemd aan toen ik vertelde dat ik meedoe met IkPas. Tot nu toe hebben we alleen nog samen gewandeld, een typisch gevalletje ‘dodging bullets’… Als ik het zo typ, sta ik er voor nu wel alleen voor. Al voelt het niet alleen.

Tijdens ons digitale koffiemomentje heb ik gevraagd hoe het gaat bij mijn collega’s. De één past samen met manlief, de ander werd tijdens bezoek wel gesteund door een vriendin en zat gezellig aan de hapjes met thee.

Bij de gemeentes zie ik in Flevoland, waar ik mijn preventiewerk zoveel mogelijk uitvoer, dat er 530 mensen meedoen. In Ijsselland (ik woon in Zwolle) doen er 993 mensen mee en op de Tactus IkPas-pagina doen er ook zo’n vijftig collega’s mee. Pfieuw… sta ik er toch niet helemaal alleen voor!

Ik ben wel benieuwd, voel jij je alleen in je IkPas-periode of juist niet…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

  • Blog: wij zijn Tactus
Wat is de gedachte van een alcoholist om water in een fles te doen die ooit bestemd was voor alcohol? Ik stap bij Harm de keuken in, en zie hem voor de geopende koelkast staan met een fles rum in de hand om zijn cola bij te schenken.
  • Artikelen
Afgelopen jaar heeft Tactus een medewerkersbelevingsonderzoek uitgevoerd. En met trots kunnen we zeggen dat we een respons hadden van maar…
  • Artikelen
Na een gevangenisstraf valt re-integreren in de maatschappij vaak zwaar. Normaal al, maar helemaal tijdens een coronacrisis. Tactus Verslavingsreclassering en sportschool The Gym in Apeldoorn sloegen de handen ineen.