Spring naar content
Werken bij

‘Het werken in de Flexpool past perfect bij mij!’

20 september 2022

Verpleegkundige in de flexpool

Daniella Huizinga

Je eigen tijd indelen, dat is een van de grote voordelen van het werken in een flexpool en voor Verpleegkundige Daniella Huizinga ideaal in haar huidige situatie, want er is een kleine op komst! Straks na haar verlof kan ze haar 24 uur zelf indelen zoals zij dat wil.

“Als er in de teams van de klinieken medewerkers uitvallen bijvoorbeeld door ziekte, dan is er tijdelijk extra zorg nodig en wordt de flexpool ingezet. Elke maand wordt op een vooraf bekende datum de diensten voor de maand erop opengezet, dit kunnen vroege, late of nachtdiensten zijn, waar ik me dan op in kan schrijven. Soms word je voor een langere tijd gedetacheerd op een locatie ter vervanging van een zwangerschapsverlof en afgelopen jaar ook tijdens de coronapiek en de zomervakantie. Het inzetten van je uren is flexibel, als je de ene week net wat meer uren werkt kun je de week erna weer iets minder uren werken.

Per locatie verschilt de doelgroep. Die afwisseling maakt het leuk en uitdagend. Het is mooi om cliënten een luisterend oor te kunnen bieden en samen te kunnen kijken wat je voor iemand kunt betekenen. Een verslaving is zwaar, cliënten kunnen helpen zodat ze weer verder kunnen in het leven is heel voldoening schenkend.

Omdat ik overal kom heb ik een groot netwerk opgebouwd binnen Tactus. Hierdoor ken ik veel collega’s en kennen veel collega’s mij. Ik ben van mening dat je veel kunt leren wanneer je werkt in de flexpool omdat iedere zorgprofessional zijn een eigen manier van werken heeft. Daarnaast ontvang en vraag ik om feedback, waardoor je jezelf als zorgverlener blijft ontwikkelen.

De flexpool is op dit moment de beste plek voor mij; de vrijheid en afwisseling vind ik prettig. In de toekomst wil ik wel graag op een vaste locatie gaan werken en ook daarvoor is het werken in de flexpool een voordeel. Ik weet straks precies welke locatie en doelgroep het beste bij mij past. Dan kan ik gaan solliciteren wanneer er een vacature vrij komt”

Ook werken in de flexpool?

Ben jij verpleegkundige, sociotherapeut of woonbegeleider en zie jij zoveel vrijheid en afwisseling in een functie ook zitten? Kom dan werken in onze flexpool!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

  • Tactus in Beeld
Tactus biedt therapie in allerlei soorten en maten en één van die therapievormen is groepstherapie. Wat houdt dat eigenlijk in en wat is het voordeel voor cliënten?
  • Tactus in Beeld
Tijdens de heropening van onze locatie aan de Polstraat in Deventer zorgde Rick Kamphuis met zijn foodtruck voor de feestelijke hapjes. Zelf was Rick ooit cliënt bij Tactus, later was hij als ervaringsdeskundige jarenlang collega.
  • Tactus in Beeld
Door Tactus, FEA (Federatie Eerstelijnszorg Almelo) en Menzis is enkele jaren geleden een project gestart naar vroegsignalering en -behandeling van verslaving in de huisartsenpraktijk in de regio Almelo.