Spring naar content
Blog: wij zijn Tactus

De Jonge Mensen in Kracht

26 november 2019

DJ MIK, dit staat voor ‘De Jonge Mensen In Kracht’ is een zelfhulpgroep voor, door en met jongeren tussen de 16 en de 28 jaar op diverse locatie van Tactus. Vorige week was er een bijeenkomst die iets anders liep dan anders.

Jeroen (een ambitieus DJ MIK groepslid vanaf het eerste uur), die momenteel ook een van de herstelcursussen aan het volgen is, kwam Sylvie Spoelstra, familie-ervaringsdeskundige bij Tactus  tegen als invallend cursusleider bij de herstelgerelateerde cursus ‘Werken met eigen ervaring’. Jeroen had veel aan de ervaring van Sylvie als moeder van een verslaafde dochter. Ook had hij bedacht dat onze andere leden van DJ MIK misschien ook veel zouden kunnen hebben aan de ervaring van Sylvie. Zelf heeft hij dit met de groep besproken en iedereen zag het zitten. We zouden van tevoren vragen bedenken, alleen daar had bijna niemand over nagedacht.

Een verslaving is heel erg heftig, ook voor naasten, dus het is leerzaam om het verhaal ook eens vanuit iemand anders ogen te bekijken. 

Sylvie heeft eerst een stuk van haar verhaal verteld wat indrukwekkend was. Daarna kwamen de verhalen en vragen vanuit de groep en eigenlijk kwamen we tijd te kort. Een verslaving is heel erg heftig, ook voor naasten, dus het is leerzaam om het verhaal ook eens vanuit iemand anders ogen te bekijken. We waren met ongeveer 13 man. Het was een interactieve avond; er werd veel gedeeld over eigen ervaringen met ouders en de jongeren hebben zich kwetsbaar op durven stellen. We gaan nog lang terug kijken op deze mooie avond. Een dag na het bezoek van Sylvie bij DJ MIK, klopte er een ouder van onze MIK-kers aan bij de cursus ‘help mijn kind kan niet zonder’. Op deze manier hopen we dat het makkelijker wordt  om elkaar te vinden. We hebben afgesproken dat wanneer er veel nieuwe groepsleden zijn we vaker zulke avonden gaan/laten organiseren.

Als jouw reactie een URL bevat moet deze beginnen met 'www.' en zonder 'http(s)://' om geaccepteerd te worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De URL moet beginnen met 'www.' en zonder 'http(s)://' om geaccepteerd te worden.

Gerelateerd

  • Blog: wij zijn Tactus
Ik ben er klaar voor. Waarvoor, vraag je je wellicht af? Openheid over mijn terugval. Of beter gezegd: hoe ik weer op ben gestaan, en mijn weg heb teruggevonden!
  • Tactus in Beeld
De afgelopen jaren leek de razendsnelle opmars van lachgas niet te stuiten. Een zorgelijke situatie, want naast de kans op ongelukken en gezondheidsschade op korte en lange termijn is er ook kans op verslaving.
  • Tactus in Beeld
Soms roept een foto een gevoel op. Dat is bij deze foto zeker het geval. Om hetzelfde gevoel op te roepen neemt collega Rosan jullie mee naar een moment in één van de edities van de Talk ’n Joy-weken die…