Spring naar content
Blog: wij zijn Tactus

De Jonge Mensen in Kracht

26 november 2019

DJ MIK, dit staat voor ‘De Jonge Mensen In Kracht’ is een zelfhulpgroep voor, door en met jongeren tussen de 16 en de 28 jaar op diverse locatie van Tactus. Vorige week was er een bijeenkomst die iets anders liep dan anders.

Jeroen (een ambitieus DJ MIK groepslid vanaf het eerste uur), die momenteel ook een van de herstelcursussen aan het volgen is, kwam Sylvie Spoelstra, familie-ervaringsdeskundige bij Tactus  tegen als invallend cursusleider bij de herstelgerelateerde cursus ‘Werken met eigen ervaring’. Jeroen had veel aan de ervaring van Sylvie als moeder van een verslaafde dochter. Ook had hij bedacht dat onze andere leden van DJ MIK misschien ook veel zouden kunnen hebben aan de ervaring van Sylvie. Zelf heeft hij dit met de groep besproken en iedereen zag het zitten. We zouden van tevoren vragen bedenken, alleen daar had bijna niemand over nagedacht.

Een verslaving is heel erg heftig, ook voor naasten, dus het is leerzaam om het verhaal ook eens vanuit iemand anders ogen te bekijken. 

Sylvie heeft eerst een stuk van haar verhaal verteld wat indrukwekkend was. Daarna kwamen de verhalen en vragen vanuit de groep en eigenlijk kwamen we tijd te kort. Een verslaving is heel erg heftig, ook voor naasten, dus het is leerzaam om het verhaal ook eens vanuit iemand anders ogen te bekijken. We waren met ongeveer 13 man. Het was een interactieve avond; er werd veel gedeeld over eigen ervaringen met ouders en de jongeren hebben zich kwetsbaar op durven stellen. We gaan nog lang terug kijken op deze mooie avond. Een dag na het bezoek van Sylvie bij DJ MIK, klopte er een ouder van onze MIK-kers aan bij de cursus ‘help mijn kind kan niet zonder’. Op deze manier hopen we dat het makkelijker wordt  om elkaar te vinden. We hebben afgesproken dat wanneer er veel nieuwe groepsleden zijn we vaker zulke avonden gaan/laten organiseren.

Als jouw reactie een URL bevat moet deze beginnen met 'www.' en zonder 'http(s)://' om geaccepteerd te worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De URL moet beginnen met 'www.' en zonder 'http(s)://' om geaccepteerd te worden.

Gerelateerd

  • Blog: wij zijn Tactus
Terwijl Nederland zucht onder een code oranje voor de extreme hitte, heb ik het gemak van een code blauw. Op het moment van schrijven zit ik nog steeds gedeeltelijk in de kliniek in Zutphen.
  • Blog: wij zijn Tactus
Eind mei kon je lezen over huiselijk geweld, en hoe ik daar een groot deel van mijn leven mee te maken heb gehad. Bij drie verschillende exen, allemaal anders. Daarnaast ben ik in mijn jeugd emotioneel verwaarloosd.
  • Blog: wij zijn Tactus
Begin mei had ik wéér een terugval; drie maal dus sinds de Grote Nuchterheid van 2018. Gelukkig had ik goede mensen en hulp om me heen en heb ik relatief vroeg ingegrepen.