Spring naar content
Blog: wij zijn Tactus

De gezonde leefstijl challenge

13 februari 2024

“Gezondheid!” Dat wensen we het elkaar bij een nies of hoest. Maar hoe vaak staan we er eigenlijk echt bij stil? Onze gezondheid is één van de belangrijkste dingen die we hebben en ook zo kwetsbaar om het te kunnen verliezen. Ik vind het belangrijk om er even extra bij stil te staan.

De gezondheid, het is zo’n breed thema. We hebben onze lichamelijke gezondheid, maar ook onze mentale gezondheid. Om een verslaving te voorkomen of om te herstellen, moeten we bij beide stil staan. Daarom organiseren we vanuit Tactus preventie de gezonde leefstijl challenge.

Dit keer stonden we vooral stil bij de lichamelijke gezondheid en de verschillende takken daarvan. We zijn een leuke samenwerking aangegaan met de jongerenwerkers in Almere. Iedere woensdag hebben zij activiteiten voor de jongeren en dit keer sloten wij vanuit Tactus aan, en richten we ons dus op de gezondheid van de jongeren.

Als ik aan gezondheid denk, denk ik aan beweging. Ik hoor veel jongeren om mij heen die wel sporten, maar ook heel veel jongeren die het niet doen. Lichamelijke beweging is goed voor ons lichaam, maar ook voor onze geest. We begonnen daarom met lasergamen. De gymzaal was omgetoverd tot een grote lasergamehal. Bokken en matten als obstakels. De spannende muziek werd aangezet en de lichten uitgezet. We waren er klaar voor!

Lichamelijke beweging is goed voor ons lichaam, maar ook voor onze geest

De jongeren waren enthousiast en rende fanatiek rond met hun pakjes. Ze eindigde met zweetdruppels op hun gezichten, maar hadden zichtbaar genoten. Daarna deden we vanuit Tactus een quiz, met verschillende rondes. Een ronde over gezond eten, een ronde over verslavingen, een ronde met plaatjes en een ronde met muziek. We keken de quizen na en de jongeren hingen in onze nek om mee te kijken naar de spannende uitslag. Omdat er verschillende prijzen te winnen waren, waren de jongeren nog net iets fanatieker. Al hadden ze nog geen idee wat er te winnen viel. De prijzen stonden uiteraard ook in het thema van de gezondheid.

Na de prijsuitreiking hebben we nog een gezonde maaltijd met elkaar gegeten en sloten we deze leuke middag af. Een gezonde leefstijl dag. Een dag die vooral in het thema stond van lichamelijke gezondheid, maar daarmee vaak ook de mentale gezondheid bevorderd. De leuke gesprekken, de samenwerking, de tijd die we met elkaar hebben gehad. Die tijd kan er voor zorgen dat we ons mentaal gezonder voelen. “Gezondheid!” Laten we het elkaar eens wat vaker wensen, niet alleen bij een nies, het is één van de belangrijkste dingen die we hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

  • Werken bij
Wat mijn werk zo bijzonder maakt, is de vrijheid die ik krijg. Ik stem nauw af met de gemeentes waar ik actief ben (Nunspeet, Elburg en Oldenbroek) en samen met het preventieteam zetten we ons jaarlijks in om de financiering voor regionale preventieprojecten rond te krijgen.
  • Blog: wij zijn Tactus
De zomer staat voor de deur en het festivalseizoen inmiddels wel gestart gegaan. Ook daar gaan we als Tactus naartoe, maar niet om dansjes te doen.
  • Tactus in Beeld
Vanaf januari 2024 heeft Tactus Verslavingszorg de divisie Forensische Zorg en Reclassering. De Verslavingsreclassering was voorheen een aparte divisie met Ellen Schleedoorn als divisiemanager. Ellen is sinds sinds januari adjunct-directeur Forensische Zorg en Reclassering. De eindverantwoordelijkheid voor de Forensische divisie ligt…