Spring naar content
Onderzoek

De effectiviteit van behandeling in de verslavingszorg voor LVB

In samenwerking met ketenzorgpartners ontwikkelde Tactus twee behandelprotocollen voor problematisch middelengebruik bij mensen met een LVB: Minder Drank of Drugs en CGT+. Deze methodieken zijn in samenwerking met Aveleijn op toepasbaarheid en effecten onderzocht.

Hoe de voordeur van de verslavingszorg LVB-vriendelijker kan worden ingericht werd door Tactus/IVO/Aveleijn onderzocht in een project met diverse instellingen voor verslavings- en gehandicaptenzorg. Publicaties rondom dit thema zijn in voorbereiding. De handreiking die werd ontwikkeld staat op Resultaten Scoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

  • Blog: wij zijn Tactus
Bart zit op zijn bed in de verslavingskliniek. “Toen ik 12 jaar oud was, dronk ik mijn eerste biertje. Bah, ik vond het niet eens lekker!”, vertelt hij. Maar dat veranderde al snel: één biertje werden er twee, twee werden er vier, en een paar jaar later was hij verslaafd aan alcohol.
  • Blog: wij zijn Tactus
Ik was begin 20 en ik zat achter het stuur van m’n vaders auto. We reden niet ver van ons huis vandaan, vlakbij een mooi groot natuurgebied. Kronkelweggetjes, langere rechte stukken, flauwe bochtjes: een favoriet stuk van m’n broer en mij om wat sportiever te rijden.
  • Onderzoek
De vraag waarin we geïnteresseerd zijn is of het mogelijk is om met een E4 polsband de risicovolle craving momenten te kunnen identificeren, op basis van fysiologische parameters.