Spring naar content
Onderzoek

De effectiviteit van behandeling in de verslavingszorg voor LVB

In samenwerking met ketenzorgpartners ontwikkelde Tactus twee behandelprotocollen voor problematisch middelengebruik bij mensen met een LVB: Minder Drank of Drugs en CGT+. Deze methodieken zijn in samenwerking met Aveleijn op toepasbaarheid en effecten onderzocht.

Hoe de voordeur van de verslavingszorg LVB-vriendelijker kan worden ingericht werd door Tactus/IVO/Aveleijn onderzocht in een project met diverse instellingen voor verslavings- en gehandicaptenzorg. Publicaties rondom dit thema zijn in voorbereiding. De handreiking die werd ontwikkeld staat op Resultaten Scoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

  • Blog: wij zijn Tactus
De zomer staat voor de deur en het festivalseizoen inmiddels wel gestart gegaan. Ook daar gaan we als Tactus naartoe, maar niet om dansjes te doen.
  • Tactus in Beeld
Vanaf januari 2024 heeft Tactus Verslavingszorg de divisie Forensische Zorg en Reclassering. De Verslavingsreclassering was voorheen een aparte divisie met Ellen Schleedoorn als divisiemanager. Ellen is sinds sinds januari adjunct-directeur Forensische Zorg en Reclassering. De eindverantwoordelijkheid voor de Forensische divisie ligt…
Het Detox@Home-project onderzoekt hoe technologie kan worden ingezet om lichamelijke ontwenning in de thuisomgeving toegankelijker, effectiever en minder arbeidsintensief te maken. Promovendus Huub Lievestro (UT) ontwikkelt een prototype waarmee mensen veilig thuis kunnen detoxen. Tactus doet mee aan dit onderzoek….