Spring naar content

Hulp voor naasten

Help, mijn kind kan niet
zonder!

Oudercursus

Tactus biedt regelmatig een cursus aan voor ouders en opvoeders met kinderen tussen de 12 en 23 jaar die problematisch alcohol drinken of te veel drugs gebruiken, overmatig gamen of gokken. Je krijgt informatie over communicatie in het gezin en praktische adviezen om anders met je kind om te gaan.

Doelgroep

Dit is een cursus voor ouders en opvoeders met kinderen tussen de 12 en 23 jaar die problematisch alcohol drinken of te veel drugs gebruiken, overmatig gamen of gokken.

Doel

Wanneer jouw kind een middelen-, game of gokprobleem heeft, voel je je waarschijnlijk machteloos en heb je het gevoel het gedrag van jouw kind niet bij te kunnen sturen. Ouders proberen hun kind te laten minderen of stoppen op allerlei manieren. Dit kostveel energie, slapeloze nachten en lijkt nauwelijks iets op te leveren. Om je minder machteloos te voelen en de regie weer in handen te krijgen, biedt Tactus je hulp door tijdens de cursus handvatten aan te reiken.

Details

Aantal deelnemers: 8 à 10 ouders/verzorgers (ie max. 5 ouderparen)
Duur: vier avonden en een terugkomavond
Locatie: Almelo, Almere, Deventer, Emmeloord, Harderwijk, Zutphen of Zwolle
Prijs: gratis 

Programma

In vier avonden en een terugkomavond wordt met name ingegaan op de communicatie in het gezin en krijg je praktische informatie om anders met jouw kind om te gaan. Tijdens de cursus ga je met de aangeboden lesstof aan de slag en met andere ouders in gesprek.

Er nemen maximaal acht à tien ouders/verzorgers per groep deel.

Een aantal onderwerpen van de cursus zijn:

  • de communicatie binnen het gezin verbeteren
  • grenzen leren stellen
  • inzicht krijgen in de redenen en consequenties van gedrag
  • ervaringen uitwisselen met andere ouders
  • terugkrijgen van de regie in het gezin

Interesse?

Neem contact met Tactus voor meer informatie of om je in te schrijven. Je kan bellen maar ook e-mailen met als onderwerp ‘Inschrijven Help, mijn kind kan niet zonder’. Je aan op welke locatie(s) je het liefst de cursus volgt: Almelo, Almere, Deventer, Emmeloord, Harderwijk, Zutphen of Zwolle.

  • Preventie
Locatie: Zwolle
Dit is een vierdelige cursus voor ouders en opvoeders met kinderen tussen de 12 en 23 jaar die problematisch alcohol drinken of te veel drugs gebruiken, overmatig gamen of gokken.
  • Preventie
Locatie: Online
  • Preventie
Locatie: Online
  • Preventie
Locatie: Zwolle
  • Preventie
Locatie: Online

Gerelateerd

Omgaan met iemand met een verslaving is niet eenvoudig. Als naaste heb je soms het gevoel in een doolhof te zijn beland. Hoe vind je voor jezelf hulp en steun?
Intact organiseert zelfhulpgroepen en heeft een aanbod van herstelcursussen voor mensen die met hun herstel aan de slag willen en echte veranderingen willen in hun leven.
Heb je vragen over het middelengebruik of mogelijk verslavende gedrag van je zoon of dochter? Heeft jouw kind een verslaving en heb je behoefte aan begrip, houvast en rust? Dan kan je terecht bij Tactus.