Spring naar content

Verhuizing naar Oldenkotte

De verhuizing van onze LVB (lichte verstandelijke beperking)-afdelingen (Tactus Verslavingszorg) naar onze ‘nieuwe’ kliniek Oldenkotte is vanaf 15 mei een feit! Oldenkotte wordt onderdeel van het TOPGGz Centrum LVB en verslaving.

Na jaren van voorbereidingen en maanden van hard werken op de locatie was het op vrijdag 21 april 2023 dan zover: de officiële opening van de ‘nieuwe’ kliniek Oldenkotte in Rekken door oud staatsecretaris van VWS, Paul Blokhuis, Tactus- bestuurder Ruud Rutten en burgemeester van Berkelland, Joost van Oostrum. De verandering van een gesloten TBS-kliniek naar een open en cliëntgerichte locatie is een prestatie van formaat.

Tal van collega’s en cliënten hebben hier een bijdrage aan geleverd. Op 15 mei was de verhuizing. Er kunnen ten opzichte van de oude kliniek meer mensen behandeld worden, we kunnen groeien naar 55 plekken (was 30).

Samantha en Odette zijn verpleegkundigen en werken op de afdeling waar mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) zitten. “Voor deze groep zijn er andere uitdagingen en andere behoeften dan bij ‘gewone’ cliënten. In Oldenkotte zullen de cliënten minder prikkels ervaren. Zeker voor mensen met een LVB is dit prettig. Er is meer rust, doordat alles op één locatie is. Ook de vernieuwde uitstraling van het gebouw en de ligging in de natuur zijn prikkelarm(er).”

Klaas Zwaan, manager van de nieuwe kliniek, is een trotse projectleider van de verbouwing van het pand: “Het is fantastisch om op deze historische locatie voor Tactus nu een cliëntgerichte en open kliniek te hebben. De nieuwe invulling en verbouwing van Oldenkotte was een complex project. Maar, we hebben het voor elkaar gekregen. En dat kon alleen maar met veel mensen die met elkaar samengewerkt hebben. Daar ben ik heel trots op!”

Op de foto v.l.n.r. oud staatsecretaris Paul Blokhuis, Tactus bestuurder Ruud Rutten en burgemeester van Berkelland, Joost van Oostrum. Zij openden samen officieel de nieuwe locatie.