Spring naar content

Tactus op congres LVB en Verslaving

Afgelopen donderdag vond het tiende landelijke congres LVB & Verslaving plaats. Twee collega’s mochten hun kennis over deze doelgroep overbrengen aan professionals vanuit het hele land.

Saskia van Horsen (orthopedagoog-generalist en boegbeeld van ons Centrum verslaving & LVB) heeft een workshop verzorgd: “Het belang van lichaamsgericht werken bij mensen met een LVB binnen de verslavingszorg”. Daarin was aandacht voor onder andere lichaamssignalen en zelf ervaren en in actie komen. Saskia: “Ik heb genoten van de vele bevlogen zorgprofessionals en onze gezamenlijke passie voor deze doelgroep”.

Onze collega Jos Kwakkenbos verzorgde een workshop “motiverende gespreksvoering bij LVB”. Hij trof deelnemers die bijna allen werkzaam zijn in de gehandicaptenzorg en waarbij nog weinig ervaring was met motiverende gespreksvoering. Jos: “Aan de hand van wat eigen anekdotes en ingebrachte voorbeelden uit de zaal hebben we gesproken over de basishouding van MGV (‘spirit’) en de gesprekstechnieken (ORBSI).” Er was veel herkenning bij de deelnemers.

Een geslaagde dag waarbij we ons Centrum Verslaving & LVB weer op de kaart konden zetten en professionals mochten inspireren in hun werkwijze met deze doelgroep!