Spring naar content

Tactus biedt laagdrempelige advieslijn aan

Om cliënten, naasten en zorgprofessionals extra te ondersteunen biedt Tactus Verslavingszorg de Tactus Advieslijn aan. Op een laagdrempelige manier kan men via deze telefoonlijn in contact komen met een medewerker van Tactus.

De medewerker kan vervolgens ondersteuning bieden en meedenken over problemen of moeilijke situaties rondom het gebruik van middelen zoals alcohol, drugs en medicijnen en zaken zoals (online) gokken, gamen en beeldschermgebruik.

Tactus Advieslijn

Niet alleen mensen met vragen rondom gebruik, maar ook naasten die vragen hebben of zich zorgen maken over het middelengebruik of het gamegedrag van vrienden of familieleden. Ook zorgprofessionals die tegen problemen aanlopen en hierbij graag ondersteuning willen kunnen bellen voor advies rondom dit thema. Medewerkers denken mee, bieden consultatie en verwijzen eventueel door naar een behandelaar.

De Tactus Advieslijn is op werkdagen beschikbaar van 09.00 uur tot 17.00 uur.

088 382 28 87

Intact Herstel en Zelfhulp Lotgenotenlijn

Daarnaast is ook de Intact Herstel en Zelfhulp Lotgenotenlijn bereikbaar. Deze telefoonlijn is 24 uur per dag bereikbaar voor een luisterend oor en een gesprek met een ervaringsdeskundige, bijvoorbeeld over terugval en omgaan met trek. Een mooie optie zijn voor mensen die toch even in gesprek willen met een ervaringsdeskundige. Dit is uiteraard ook bedoeld voor naasten.

De Intact lotgenotenlijn is 24/7 bereikbaar.

088 382 28 80