Spring naar content

Nieuwe film over Talk ’n Joy: de diepere waarde van het weer kind kunnen zijn

In Nederland groeit ongeveer 1 op de 4 kinderen op bij een ouder met psychische problemen en/of een verslaving. Zij lopen twee tot vier keer meer kans dan andere kinderen om zelf ook psychische problemen of een verslaving te ontwikkelen. Bij Talk ’n Joy, het onderdeel van Tactus speciaal voor deze kinderen, worden leuke activiteiten afgewisseld met gesprekken over thuis. Zo ontdekken kinderen dat ze niet alleen zijn en kunnen ze de situatie thuis even loslaten. Het helpt wanneer kinderen kunnen plaatsen wat er aan de hand is, erkenning en herkenning vinden bij elkaar, plezier hebben en daar veerkracht uit halen.

    In deze nieuwe video van Tactus (gemaakt door Bureau Blend, medewerkers en kids van Talk ’n Joy) vertellen ze er zelf over. Over hun ervaringen en wat ze aan Talk ’n Joy hebben.

    We hopen dat er door het delen van dit filmpje meer aandacht komt voor deze kinderen en wat wij voor hen kunnen betekenen. Een van de mooie activiteiten is de in 2006 voor het eerst georganiseerde Talk ’n Joy Week. Zie hiervoor ook https://www.tactus.nl/talknjoy. Kinderen kunnen hier aangemeld worden voor deze week die weer gaat plaatsvinden in juli.